Participació ciutadana - Sant Andreu de Llavaneres

Documents
Espais de trobada i debat per construir una vila oberta, participativa i amb un marcat protagonisme ciutadŕ

Com es pot promoure i participar en un procés participatiu?

Els processos participatius són un seguit de trobades per promoure el debat i el contrast d’arguments entre la ciutadania o entre aquesta i els responsables municipals. L'objectiu és recollir les seves opinions i propostes respecte a una actuació municipal concreta.

Aquí us podeu donar d'alta al Registre Ciutadà, per estar-ne al dia.

Com em puc informar i quins processos hi ha?

A través d'aquest espai web de la Regidoria de Participació Ciutadana, pots participar en els processos, informar-te del seu estat, de les convocatòries als debats, així com trobar els informes de resultats finals i fer-ne el seguiment.

Durant els processos participatius s’organitzen actes i debats en funció de les característiques específiques de cada procés i de les persones que hi participen. Aquests espais de debat estaran planificats i poden ser convocatòries obertes o punts de trobada mitjançant invitació. Sempre comptaran amb un facilitador o facilitadora que col·laborarà per desenvolupar i dinamitzar la sessió.

Els resultats d’aquestes sessions es publicaran al web de Participació i s’enviaran a totes les persones que participin en el procés.

FASES DEL PROCÉS

Informativa: moment de difusió al conjunt de la ciutadania sobre quina és la matèria en la qual es vol demanar la participació.

De debat: etapa de promoció del diàleg i el contrast d'arguments, en la qual es recullen les aportacions de les persones participants.    

Fase de retorn: en la darrera etapa del procés es trasllada el resultat a les persones participants i a la resta de la ciutadania.

De seguiment: es facilita el seguiment del desenvolupament dels resultats del procés.

REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA