Èxit de les jornades de participació a l'Institut Llavaneres

L'alumnat de 2n d'ESO va viure una experiència enriquidora durant tres sessions en les quals l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Joan Mora, i diversos membres del consistori van resoldre els dubtes dels nois i noies i van descriure quines tasques desenvolupa i com funciona l’administració local.

Jornada de participació a l'Institut Llavaneres

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana i amb el suport d’Alcaldia, va organitzar durant els mesos d'abril i maig tres jornades informatives i d'intercanvi d'experiències adreçades a l'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Llavaneres. Durant les sessions, l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Joan Mora, els regidors Albert Sala i Joan Rubal i la tècnica municipal de Participació Ciutadana van detallar com s'organitza i estructura l'ens local i van convidar els estudiants a responsabilitzar-se de les qüestions públiques que els afecten i a implicar-se activament en el dia a dia del municipi. En les jornades també hi van participar els regidors de l'oposició Lluis Nogueras, Carlos Bartomeu i Carlos Sánchez.

Aproximadament 125 joves, d'edats compreses entre 13 i 14 anys, van poder assolir nous conceptes i coneixements en aquesta iniciativa que va tenir una molt bona acollida, tant pels adolescents com pels docents del centre i els membres del consistori. D'aquesta manera, l'alta participació de l'alumnat, que va exposar els seus dubtes i preguntes als polítics i la treballadora municipal, va afavorir l'aprenentatge i el debat col·lectiu en una jornada participativa i inclusiva.

Abans de realitzar el debat obert, les xerrades van constar de dos blocs informatius: un primer en el qual es descrivia el període d'eleccions municipals i la posterior investidura de l'alcalde, i un segon en què es detallava la posada en marxa i el desenvolupament d'un mandat municipal.

Els representants del consistori també van animar als nois i noies de Llavaneres a participar en l'ampli ventall de propostes socioculturals que s'organitzen periòdicament a la vila i, en especial, al Casal de Joves. Així doncs, es van promoure iniciatives juvenils, es va fomentar la participació i l'associacionisme entre els joves i es va fer difusió de totes les activitats i serveis que s'ofereixen en aquest espai municipal.

L'Ajuntament fa un balanç molt positiu d'aquestes jornades de Participació Ciutadana que es van produir a petició de l'Institut Llavaneres. Al mateix temps, el consistori agraeix la cooperació i col·laboració dels docents i l'alumnat en unes jornades que han representat un salt qualitatiu quant a transparència i govern obert al municipi.

Informació publicada el 19 de maig de 2017