Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Divendres
5
maig
2017
(*fins al 31-5-2017)
Exposició
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Agenda
Exposició “75 anys de tracció a vapor de RENFE” amb fotografies del fons FIVV
Selecció de fotografies comentades de màquines locomotores, que il•lustren l´evolució del parc mòbil de Renfe en relació al vapor. Aquestes fotografies provenen del Fons d´Imatges Valero Vilaginés (FIVV).

"Aquesta exposició il·lustra el parc mòbil que va aplegar Renfe quan es va formar, ara fa 75 anys, a partir de la fusió de 18 companyies ferroviàries de diferents magnituds (de les més grans, la MZA que era propietària de les línies catalanes). Renfe va posar en marxa el servei ferroviari, malmès per la guerra, comptant amb les 3.079 locomotores a vapor i els 110.000 empleats que va heretar de les companyies expropiades, tot i que només un 30% de les locomotores tenien una potència acceptable, i un 60% dels empleats va ser depurat per qüestions ideològiques.
La transformació de la tracció a vapor, a la moderna dièsel i elèctrica que es va produir als anys 1960 i 70, va suposar una reducció dràstica del personal i la desaparició de la quasi totalitat de les màquines i dels seus dipòsits i tallers. La tracció vapor preservada (després de l´any 1975), amb finalitats turístiques i culturals, va permetre la conservació d´una dotzena de locomotores com a trens turístics, encara que en l´actualitat, la legislació és totalment restrictiva pel que fa al seu funcionament."
Text extret de la pàgina web: http://www.biada.com/exposicio-dimatges-de-locomotores-de-vapor-per-jordi-valero/

Lloc Sales de la Biblioteca Municipal de Sant Andreu de Llavaneres
Data 5 de maig de 2017 fins al 31 de maig de 2017
Ho organitza Biblioteca, Regidoria de Cultura
Tipus d'acte Exposició
Diputació de Barcelona
^