Dilluns, 23 d'abril

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

1a pancarta - àmbit 37 - Pla educatiu de la Vila
Notícies
Balanç positiu del 1r Fòrum d'Educació a Sant Andreu de Llavaneres

En un acte emmarcat en el Pla Educatiu de Vila (PEV) i que va comptar amb la presència destacada de Rafael Humet, diputat delegat d'Educació de la Diputació de Barcelona, una vintena de persones van assistir a la sessió de participació ciutadana amb la voluntat d'impulsar un procés educatiu transformador i integrador. Podeu consultar totes les fotografies clicant aquest enllaç.

Fòrum Educació Llavaneres

Save

L'Escola Serena Vall de Llavaneres va acollir el passat dissabte 13 de maig el 1r Fòrum d'Educació a Sant Andreu de Llavaneres, un instrument estratègic de participació que té com a objectiu concretar accions i establir línies de treball comunes amb la ciutadania per elaborar un projecte educatiu que fomenti la cohesió social i la integració. En aquest sentit, l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Joan Mora, va manifestar que "l'Ajuntament creu fermament en la necessitat de construir plegats, amb la col·laboració de veïns, veïnes, entitats i associacions i la de tots els agents educatius del poble, un Sant Andreu de Llavaneres més just i cohesionat".

De la seva banda, el diputat delegat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Humet, va posar en valor la tasca que es realitza a la vila en matèria educativa i va expressar que "Sant Andreu de Llavaneres és un dels municipis de referència en l'educació 0-3 a Catalunya". A més, el diputat delegat també va aprofitar la seva estada a Llavaneres per visitar l’Escola Bressol Municipal Minerva i la Llar d’Infants Municipal Sant Nicolau, fent "una valoració molt positiva tant de la funció socioeducativa d'aquests centres públics com de les seves instal·lacions".

En una jornada organitzada per la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament i els integrants del Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Vila (PEV), i que va comptar també amb el suport de la Diputació de Barcelona, el 1r Fòrum d'Educació va començar amb la presentació del Mapa de Visions i el Mapa de Recursos elaborat per la consultora Fundació Ferrer i Guàrdia. D'aquesta manera, es va exposar el resultat de les entrevistes realitzades a més de 100 participants -alumnes de primària, alumnes de secundària, professors i altres agents educatius, associacions i comerciants del municipi i tècnics de l'Administració- que van donar la seva visió sobre l'educació i la relació amb l'entorn de Sant Andreu de Llavaneres. La regidora d'Educació, Anna Sosa, va expressar que "aquest fòrum ha de representar l'esperonament necessari per desenvolupar més i millors polítiques de participació ciutadana".

Durant el 1r Fòrum d'Educació, els assistents van fer activitats de dinàmica grupal per afavorir la presa de decisions col·lectives. D'aquesta manera, els participants van proposar, debatre, reflexionar, posar en comú i votar sobre tots aquells aspectes i propostes que s’engloben dins dels tres grans eixos de treball que formen aquest Pla Educatiu. La importància de fomentar la participació va esdevenir la proposta més valorada amb l'objectiu de donar veu i vot a infants i adolescents del municipi. Promoure l'aprenentatge significatiu i crear espais polivalents van ser els altres dos projectes que van tenir més acceptació entre els participants. Un cop finalitzat aquest fòrum ciutadà, el proper 26 de maig de 2017 se celebrarà la 5a trobada del Grup Impulsor.

L'Ajuntament fa una valoració positiva d'aquest 1r Fòrum d'Educació i aprecia la cooperació i col·laboració de totes aquelles persones i entitats que hi van participar. Al mateix temps, el consistori anima la ciutadania a implicar-se activament en el Pla Educatiu de Vila amb l'objectiu d'aprofundir en una democràcia participativa i adquirir més coneixements i eines entre tots i totes. 

Informació publicada el 16 de maig de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT
Plaça de la Vila, 1
08392 Sant Andreu de Llavaneres
Tel. 937 023 600 - Fax 937 023 637