X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 23.05.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Ignasi Capdevila, premiat pel seu Treball de Recerca 'Adolescència perduda. Testimonis de la lleva del biberó a Sant Andreu de Llavaneres'

L'Ajuntament felicita l'alumne de l'Institut Llavaneres per haver obtingut l'accèssit al XIII Premi Terenci Thos i Codina, atorgat per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró juntament amb el Grup d'Història del Casal de Mataró.

Ignasi Capdevila, alumne de l'Institut Llavaneres

La sala d'actes de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró va acollir el passat dijous 18 de maig l'entrega del Premi Terenci Thos i Codina de batxillerat corresponent al curs 2015-2016, un certamen en què l'Ignasi Capdevila Sánchez, alumne de 2n de Batxillerat de l'IES Llavaneres, va aconseguir un accèssit pel seu Treball de Recerca.

Amb el suport de la professora Eva Vilà com a tutora, l'estudiant aprofundeix en aquest període de la Guerra Civil Espanyola en què es van reclutar milers de joves amb l'objectiu de combatre al costat de les tropes republicanes, la majoria a la fatídica Batalla de l'Ebre. Basant-se en l'experiència personal viscuda pel seu propi avi, que va ser cridat a files l'any 1938 quan només tenia 17 anys, l'Ignasi Capdevila fa una exhaustiva anàlisi i investigació sobre la lleva del biberó, incidint sobretot en el paper dels nois llavanerencs que van ser part activa d'aquest esdeveniment històric.

El consistori felicita l'Ignasi Capdevila pel seu premi obtingut i posa en valor l'enorme esforç que ha realitzat per documentar la participació de Sant Andreu de Llavaneres durant aquest conflicte bèl·lic.

Diputació de Barcelona
^