Dimarts, 22 de maig

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Pancarta de portada
Notícies
Nota d'aclariment en relació a la sentència del TSJC sobre els acomiadaments de la plantilla de l'Escola de Música

Ajuntament de Llavaneres

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, en resposta a la recent sentència judicial emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que considera improcedents els acomiadaments de la plantilla de l’Escola de Música, referma que sempre ha donat compliment estricte i rigorós als diferents requeriments legals als que ha estat sotmès pels diferents estaments judicials i que en tot moment ha defensat, defensa i defensarà una gestió econòmica i dels recursos públics optimitzada, acurada i ajustada a la realitat del municipi.

Els fets es remunten a l’any 2015, quan l’entitat que gestionava l’Escola de Música de Sant Andreu de Llavaneres es declara insolvent i incapaç de fer front a les seves obligacions fiscals –entre elles, la indemnització de dos treballadors de la plantilla del centre acomiadats per la mateixa associació adduint raons disciplinaries, així com els sous de la resta de treballadors-.

En aquell moment, el govern municipal, amb la voluntat de trobar una solució i oferir un servei professional i de primera qualitat als veïns i veïnes, va apostar per gestionar de forma directa l’Escola de Música. El consistori, a més, no va considerar en cap cas com a pròpies les obligacions fiscals pendents de l’associació. Una postura que és ratificada pel Jutjat Social número 1 de Mataró que en la seva resolució judicial dóna la raó al consistori, defensa l’actuació duta a terme per l’Ajuntament i considera que és l’associació qui ha d’afrontar els citats pagaments.

La sentència, però, va ser recorreguda posteriorment per una part dels treballadors afectats al TSJC; que recentment ha decidit revocar el dictamen favorable a l’Ajuntament emès pel Jutjat Social número 1 de Mataró i considera el consistori com a subsidiari directe, a qui obliga a fer front a la indemnització dels treballadors acomiadats així com al pagament dels sous endarrerits. En aquest sentit, l’Ajuntament  informa que acatarà el dictamen judicial del TSJC quan aquest sigui ferm i que, per tant, procedirà a la conseqüent indemnització dels treballadors afectats. 

Al mateix temps, l’equip de govern vol fer una defensa pública de l’actual model educatiu i formatiu de l’Escola de Música. Un servei que, arran que l’Ajuntament n’assumís la gestió directa l’any 2015 i al llarg dels darrers dos anys, ha estat reestructurat, optimitzat i professionalitzat per l’Ajuntament i que persegueix l'objectiu d’acollir més de 200 alumnes a mig termini.

Una valoració satisfactòria que també és ratificada majoritàriament per les famílies usuàries i pel professorat i que, des de fa unes setmanes, s'ha vist consolidada amb l’arribada al centre de Carles Farràs, president de l’Associació Catalana d’Escoles de Música i amb una dilatada i consolidada trajectòria en el sector, que ajudarà a millorar-ne la gestió i dotarà l’Escola de Música de nous actius i eines de primer nivell que ajudin a potenciar la contrastada funció social i formativa d’aquest centre llavanerenc.

Informació publicada el 15 de juny de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT
Plaça de la Vila, 1
08392 Sant Andreu de Llavaneres
Tel. 937 023 600 - Fax 937 023 637