Dimarts, 22 de maig

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Pancarta de portada
Notícies
El Museu Arxiu es consolida com un dels actius culturals més destacats de Llavaneres

L’any 2016 les instal•lacions culturals situades a la casa senyorial de Can Caralt van rebre més de 2.430 visitants, gairebé la meitat dels quals han estat veïns i veïnes de Llavaneres.  

Durant l’any 2016 les instal•lacions del Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres, que compten amb un espai d’exposició permanent i un altre dedicat a mostres temporals, van rebre 2.434 visitants. Les 8 exposicions temporals organitzades durant el 2016 són la proposta que més va cridar l’atenció, ja que van ser vistes per 1.915 persones, mentre que l’espai de mostra permanent va acollir 876 visitants.

A  banda dels més de 2.000 visitants esmentats, el Museu Arxiu també va comptar durant el 2016 amb una afluència important de públic escolar, que va superar els 610 alumnes. Una xifra que cal sumar als 300 llavanerencs i llavanerenques que van participar en activitats complementàries, com ara conferències, tallers, etc. Així doncs, si tenim en compte tots els seus usos, l’afluència global de públic al Museu Arxiu durant el 2016 va arribar a les 3.700 persones.

Museu Arxiu Can Caralt

L’atenció, l’entorn i les exposicions són els serveis més ben valorats pels visitants

El Museu Arxiu continua sent una instal•lació de molt interès per als llavanerencs i llavanerenques. No en va, els veïns i veïnes del poble representen gairebé la meitat de les visites que va rebre l’equipament al llarg de 2016. El segon grup de visitants més nombrós és el dels veïns i veïnes de la resta de la comarca del Maresme, que constitueixen prop del 27% dels visitants de l’any passat. Cal destacar, així mateix, que es tracta d’una instal•lació en contínua projecció, tal com demostra el fet que gairebé el 60% de les persones que s’hi van acostar durant el 2016 ho feien per primera vegada. En relació a la satisfacció dels visitants, cal destacar que, en una escala de puntuació de l’1 al 5, tots els serveis oferts pel Museu Arxiu obtenen una nota superior al 4, sent l’atenció del personal, l’entorn i la qualitat de les exposicions els elements més ben valorats.

Un catàleg nombrós i variat

El Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres compta, en la seva exposició permanent, amb diverses col•leccions etnogràfiques del camp i de la llar, una pinacoteca i pintures d’autors relacionats amb Llavaneres, així com també de figures destacades de la pintura catalana contemporània en general. A part de les exposicions temporals que es van succeint, també disposa d’un arxiu amb documentació datada del segle XVI.  El Museu Arxiu pertany a la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.


Més informació sobre el Museu i les seves exposicions.

Informació publicada el 16 de juny de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT
Plaça de la Vila, 1
08392 Sant Andreu de Llavaneres
Tel. 937 023 600 - Fax 937 023 637