X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 28.06.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Sant Andreu de Llavaneres instal·la dos desfibril·ladors nous i referma la seva condició de municipi cardioprotegit

Aquests equips se sumen als tres dispositius DEA que ja hi havia desplegats al municipi. A més, el consistori instal·larà un sisè dispositiu durant els propers mesos, doblant així en poc temps els espais cardioprotegits a Sant Andreu de Llavaneres.

DEA Llavaneres

L’Ajuntament ha instal·lat aquest mes de juny dos desfibril·ladors externs automàtics (DEA), un d'ells situat en un vehicle de la Policia Local -de manera que els dos vehicles estan protegits-, i l'altre al Casal de la Gent Gran, amb l’objectiu que qualsevol veí o veïna en pugui fer ús ràpidament en cas d’emergència davant d’una aturada cardíaca. Aquests nous equips se sumen als tres que ja hi ha desplegats a diversos punts del municipi. A més, el consistori té previst adquirir-ne un altre de nou durant els propers mesos per oferir una millor protecció de la salut dels llavanerencs i llavanerenques.

Els nous desfibril·ladors, a més, són lleugers i senzills d’utilitzar, de forma que la majoria de persones poden realitzar les maniobres de reanimació necessàries davant d’un cas d’aturada cardíaca. El DEA permet analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals que requereixen de desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat. L’aparell avalua les constants vitals i mai fa una descàrrega si no és necessària.

Les aturades cardíaques constitueixen un important problema de salut pública i poden afectar qualsevol persona i de forma inesperada. Davant d’aquestes situacions, l’inici precoç de la reanimació cardiopulmonar i la ràpida desfibril·lació en un màxim de 10 minuts milloren l’índex de supervivència en més d’un 70%, i d’aquí la importància de disposar de desfibril·ladors accessibles a tothom.

Diputació de Barcelona
^