Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 05.07.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres aposta per la mediació ciutadana per resoldre conflictes

Des del passat 26 de juny, el consistori ha posat en marxa el Servei públic de Mediació Ciutadana i resolució alternativa de conflictes per tal de disposar d’eines per solucionar problemàtiques entre ciutadans de manera més àgil i efectiva. Descarregueu-vos el formulari.

Mediació Llavaneres 2017 2

Amb l’objectiu de fer front i ajudar a resoldre possibles conflictes de convivència i cohesió social, l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha creat un servei públic de mediació que complementa la xarxa de serveis i professionals que ja treballen pel benestar dels ciutadans.

Es tracta d’un servei universal i gratuït que ofereix atenció professional per facilitar el diàleg entre les parts i ajudar a resoldre situacions problemàtiques sorgides en el dia a dia de les relacions dins d’una comunitat. Segons la regidora de Mediació, Mireia Neira, amb “aquest projecte es posa el focus en la relació entre persones com a base de la nostra societat. I amb el Servei de Mediació donem un cop de mà en la resolució de conflictes, fomentem l’estalvi i promovem l’entesa com la millor solució per a tots”.

Un servei per promoure la convivència i la cohesió
Els principals objectius del Servei de Mediació Ciutadana són impulsar la convivència cívica entre els ciutadans, augmentar l’acceptació de la diferència de percepcions i opinions i millorar el diàleg entre persones i col·lectius.

El nou servei també vol aconseguir descongestionar els serveis policials de Llavaneres i els serveis judicials de Mataró, promoure hàbits socials de diàleg i la participació ciutadana i estalviar recursos públics, entre d’altres.  

Durant l’any 2016, el Servei de Policia va actuar com a mediador en més de 330 conflictes
La posada en marxa del servei dona resposta a l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana aprovada l’any 2010 que establia el compromís d’establir mecanismes de resolució de conflictes mitjançant la mediació. Alhora, la creació de la unitat de mediació dona continuïtat a una tasca desenvolupada tradicionalment pels agents de policia. Durant l’any 2016, el Servei de Policia ha realitzat 333 actuacions en les quals ha actuat com a mediador, desenvolupant la tasca que des del passat dia 26 de juny realitza aquest nou servei. Les molèsties per activitats i els conflictes amb menors en l’àmbit de l’escola han estat les problemàtiques d’aquest tipus que més han atès els agents. També són comuns els conflictes veïnals i problemàtiques vinculades amb el civisme com els grafits o vandalisme amb el mobiliari urbà.

El Servei de Mediació pas a pas
Desenvolupar un procés de mediació té unes pautes establertes. En primer lloc, cal realitzar la sol·licitud de mediació que haurà de ser avaluada pel servei. Un cop estimada, es farà una sessió informativa amb les persones involucrades prèvia a la reunió inicial. Les següents sessions estaran destinades a la narració d’històries i la cerca d’alternatives. El procés finalitzarà amb la consecució els acords entre les parts.

Sol·licitud servei mediació comunitària

Sol·licitud servei mediació comunitària

Fitxer: SOL_LICITUD_SERVEI_MEDIACIO__COMUNITA_RIA.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 63,69 kB

Informació del Servei de Mediació Ciutadana

Informació del Servei de Mediació Ciutadana

Fitxer: Informacio__Servei_Mediacio__Ciutadana.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 149,49 kB

BOPB Servei mediació comunitària

Anunci en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona

Fitxer: BOP_30_06_17_APROV.DEFIN_MEDIACIO_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 8
Mida: 178,73 kB

Diputació de Barcelona
^