Dimarts, 23 de gener

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Pancarta de portada
Notícies
Valoració molt positiva del funcionament de la "Brigada Jove"

En tan sols dos mesos els participants d’aquest novedós programa de foment de l’ocupació juvenil ja han deixat la seva empremta als carrers i l’entorn del municipi.

Brigada Jove Llavaneres 2017 2

Adequació del mobiliari urbà, pintat de diferents punts del municipi, condicionament de tanques trencades, neteja de reixes i embornals, millora d’escocells i de parterres, neteja i condicionament de la zona d’esbarjo de gossos... Aquestes són només algunes de les actuacions que han dut a terme en els darrers dos mesos els membres de l’anomenada ‘Brigada Jove’ de Llavaneres, un projecte pioner al municipi impulsat des de les Regidories de Joventut i Medi Ambient que té per objectiu donar a joves sense feina una primera oportunitat de contacte amb el món laboral.

Un cop transcorreguts dos mesos de funcionament d’aquest jove equip al servei del municipi, l’Ajuntament fa una valoració molt positiva no només de les tasques dutes a terme, sinó també de l’interès i implicació que estan demostrant, dia a dia, els participants al programa. Jordi Roldós, regidor de Medi Ambient, explica que “l’equip, format per quatre joves i un coordinador, efectua tasques de manteniment a l’espai públic de la vila i, per tant, són treballs de veritable utilitat per al municipi”. En aquest sentit, Xavier Noms, regidor de Joventut, considera que “aquesta característica fa que el programa sigui una fórmula d’èxit, fent sentir als participants que estan fent una aportació valuosa i reconeguda”.

La ‘Brigada Jove’, que romandrà activa fins al 26 de setembre, permet als joves viure en primera persona la responsabilitat i les obligacions pròpies de l’entorn laboral i, així, familiaritzar-se amb un context professional i adquirir hàbits de treball que els resultaran útils de cara al futur. Jordi Roldós afirma que “és un projecte que neix amb la vocació d’esdevenir una finestra d’accés al món laboral per a joves que es troben en situació de desocupació i que tenen dificultats per trobar feina”. Al seu torn, Xavier Noms felicita els joves participants en el programa “per la seva actitud, interès i esforç que estan fent des del primer dia i pels bons resultats, que ja són notoris a la via pública”.

El projecte de foment de l’ocupació juvenil se suma a la resta d’iniciatives que realitza l’Ajuntament per tal de dotar d’eines i recursos els joves del municipi perquè puguin accedir al mercat laboral amb majors garanties d’èxit. Els recursos de la ‘Brigada Jove’ provenen d’un Pla d’Ocupació Local que l’Ajuntament ha dedicat, en gran part, a aquesta experiència.

Informació publicada el 12 de setembre de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT
Plaça de la Vila, 1
08392 Sant Andreu de Llavaneres
Tel. 937 023 600 - Fax 937 023 637