Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 31.10.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'Ajuntament exigeix responsabilitat per posar punt final als actes incívics entorn de les colònies de gats controlades

El consistori demana la col·laboració ciutadana per agilitzar la identificació dels autors/es que sabotegen darrerament les colònies de gats controlades, en especial la que es troba situada al Camí de Can Cabot de Munt.

LlavaneresEscut

Atès que hi ha persones que es dediquen a deixar deposicions de gossos a l'interior de les menjadores de les colònies de gats controlades i també retiren el pinso d'aquests espais, l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres demana la col·laboració dels veïns i veïnes per denunciar els/les infractors/es. En cas de disposar d'informació, es prega contactin amb la Policia Local a través del telèfon 93 792 69 69 o bé per correu electrònic a l’adreça pl046@ajllavaneres.cat. Tots els avisos rebuts seran tractats de manera confidencial.

El consistori recorda que els gats de carrer estan protegits per la llei i es consideren animals domèstics. Agredir o matar un animal pot ser castigat amb multes i penes de presó. L’ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals es pot consultar a l'espai web www.ajllavaneres.cat/salutpublica.

L'Ajuntament porta a terme un projecte de control i gestió de les colònies, des de l’any 2010, amb la col·laboració de l'Associació d'Ajuda a la Defensa d'Animals de Llavaneres (Adall), entitat encarregada de la gestió de les colònies de gats de carrer al municipi i que es fa càrrec del cost de l'alimentació. El mètode que s'utilitza per al control de les colònies és el CER (captura, esterilització i retorn). En aquests moments, però, els actes incívics dificulten la ingent tasca diària de l'associació, que ha de dedicar més esforços i recursos per mantenir les colònies de gats en condicions òptimes.

Totes aquelles persones interessades a adoptar un/a gat/a, es poden posar en contacte amb Salut Pública de l'Ajuntament o l’Adall. Tenir un animal de companyia requereix responsabilitats perquè afecta un ésser viu, sensible i vulnerable, el qual necessita cures i atencions diàries, per això es prega compromís i una tinença responsable.

Diputació de Barcelona
^