Notícies
04.12.2017
Llavaneres posa en marxa una campanya de civisme

Les dues primeres accions de sensibilització ciutadana han estat la col·locació de banderoles i la difusió d’un document il·lustrat sobre conductes cíviques.

LlavaneresVilaCívica

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha posat en funcionament aquesta setmana la campanya de sensibilització ciutadana sobre comportaments cívics al municipi, una proposta sorgida dels Pressupostos Participatius del 2017 que té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania en relació a la necessitat de contraure un compromís col·lectiu respecte dels comportaments cívics a l'espai públic i als equipaments municipals, i promoure actituds cíviques que contribueixin a una millor cohesió social i a una comunitat exemplar.

Amb l’eslògan ‘Fomentem el civisme. Construïm comunitat’, la nova campanya de civisme que promou l’Ajuntament de Llavaneres entén el civisme com una expressió del sentiment de pertinença en una comunitat i, per tant, d’interès i respecte pel bé comú.

En el marc d’aquesta campanya, la primera acció que s’ha dut a terme ha estat la col·locació de banderoles penjades a fanals del municipi amb vinyetes i il·lustracions sobre comportaments cívics. Al mateix temps, l’Ajuntament també ha començat a repartir un document il·lustrat sobre conductes cíviques que sintetitza, de forma clara i pedagògica, el conjunt d’accions cíviques i de convivència que vol difondre la campanya.

La darrera acció de la campanya serà la publicació d’una historieta il·lustrada per a ser treballada en hores de tutoria a les escoles i difosa entre els canals de comunicació dels centres educatius.

Jordi Roldós, regidor de Medi Ambient, Serveis Municipals, Manteniment i Habitatge de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, assenyala que la difusió de valors com el civisme, el respecte cap a les persones i la cura de l’espai públic “és la millor manera per avançar en el camí de construcció de municipis cada cop més acollidors, confortables i adaptats a les necessitats de totes les persones que hi viuen”.

Per la seva banda, el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sala, valora el fet que aquesta campanya hagi sortit d’un procés de participació ciutadana, a través dels Pressupostos Participatius: “És un bon símptoma que la ciutadania prengui consciència que cal invertir en el foment dels comportaments cívics i de la convivència. Demostra estima pel municipi i posa de manifest el sentiment de pertinença dels llavanerencs i llavanerenques”.

La campanya també arriba a les instal·lacions esportives
La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres també s’ha sumat a la campanya a fi de promoure un ús cívic dels equipaments esportius. En aquest sentit, a les instal·lacions esportives s’hi penjaran uns cartells informatius amb normes bàsiques de respecte i convivència.  

Banderoles ‘Fomentem el civisme. Construïm comunitat´

Banderoles %u2018Fomentem el civisme. Construïm comunitat´

Fitxer: Banderola_Civisme_Llavaneres_IMP.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 7,29 MB

Document ‘Fomentem el civisme. Construïm comunitat´

Document %u2018Fomentem el civisme. Construïm comunitat´

Fitxer: Civisme_Llavaneres_11.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 8
Mida: 2,96 MB

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^