X
Emergčncia per sequera!
Notícies
14.02.2018
L'Ajuntament edita un conte per divulgar els hŕbits cívics entre els infants
En el marc de la campanya de civisme ‘Fomentem el civisme. Construďm comunitat', impulsada pel consistori durant els darrers mesos, s'ha editat una historieta il·lustrada que recull les experičncies d'en Pere i la Marta.

Amb l’objectiu de donar compliment a totes les actuacions previstes en el marc de la campanya de civisme impulsada per l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, s’ha editat recentment una historieta il·lustrada dirigida per tal que sigui treballada entre l’alumnat dels centres de primària de la vila.

La historieta recull un conjunt de situacions a la via pública en què en Pere i la Marta observen comportaments incívics que es produeixen mentre passegen. La publicació també inclou un breu qüestionari dirigit als estudiants mitjançant el qual es pretén que reflexionin sobre els valors cívics als espais públics.

Una campanya transversal i amb diversos suports

La campanya de civisme impulsada pel consistori té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania en relació a la necessitat de contraure un compromís col•lectiu respecte dels comportaments cívics a l'espai públic i als equipaments municipals, i promoure actituds cíviques que contribueixin a una millor cohesió social i a una comunitat exemplar.

Per aquest motiu, s’han triat diversos suports per tal de fer arribar aquest missatge a tots els ciutadans de la vila. La primera acció desenvolupada va ser la col·locació de banderoles penjades a fanals del municipi amb vinyetes i il•lustracions sobre comportaments cívics. Al mateix temps, l’Ajuntament va distribuir un document sobre conductes cíviques que sintetitzava, de forma clara i pedagògica, el conjunt d’accions cíviques i de convivència que promou la campanya. La iniciativa també va arribar a les instal•lacions esportives del municipi on es van penjar cartells informatius amb normes bàsiques de respecte i convivència. La darrera acció de la campanya ha estat la publicació i lliurament d’aquesta historieta als centres educatius del municipi.

portada conte civisme

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^