Participació ciutadana - Sant Andreu de Llavaneres

Notícies

Durant els darrers dies diversos representants del govern municipal i l’Ajuntament han visitat l’Institut i el Casal de Joves per copsar les inquietuds dels més joves i animar-los a participar en els processos ‘Tu Tries’ i ‘Redibuixem el Labandària’.

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres segueix treballant per tal de fomentar una participació i implicació transversal dels veïns i veïnes en la vida cívica del poble. En aquest sentit, a finals de febrer va arrencar un cicle de reunions i trobades amb el jovent llavanerenc que té per objectiu captar les inquietuds i propostes dels més joves i convidar-los de forma específica a formar part dels processos participatius oberts actualment al municipi: el ‘Tu Tries’ i el ‘Redibuixem el Labandària’.

En el marc d’aquestes trobades l’alcalde Nani Mora, acompanyat de personal tècnic del consistori, s’està veient amb grups d’alumnes de l’Institut Llavaneres a fi d’escoltar de primera mà la seva veu i convidar-los a prendre part activa en els projectes participatius oberts actualment al municipi. A banda d’exposar el sentit i importància dels processos en marxa, les sessions amb joves també s’estan aprofitant per tal que els alumnes emplenin els formularis específics de recollida de propostes, facilitats pel personal tècnic de l’Ajuntament.

A fi d’arribar a un ventall ampli de joves, l’Ajuntament ha complementat les trobades a l’institut amb una presentació al Casal de Joves dels projectes ‘Tu Tries’ i ‘Redibuixem el Labandària’. La sessió va tenir lloc el dijous 1 de març i va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Festes i Joventut, Xavier Noms, que va explicar als assistents, uns 25 joves d’entre 14  i 30 anys, els detalls d’ambdós processos participatius.

Dos processos participatius paral·lels en què els joves hi tenen molt a dir

‘Tu Tries’ i ‘Redibuixem el Labandària’ són dos projectes participatius paral·lels que busquen donar veu a la ciutadania en la presa de decisions sobre dos elements importants en la vida del municipi: la programació d’activitats adreçades als joves i els usos de l’antiga escola Labandària.  

‘Tu Tries’ s’emmarca en els treballs del darrer pressupost participatiu, en el qual una de les propostes presentades consistia en destinar 5.000 euros a millorar la programació cultural i de lleure dels joves del municipi. Per tal de donar resposta a aquesta demanda, des de l’Ajuntament es va obrir un procés consultiu amb el jovent, que s’estendrà fins al 22 de març, per tal de recollir propostes d’activitats. Un cop finalitzat el període de recollida d’aportacions, s’iniciarà un procés de votacions a través del web municipal que anirà del 28 de març al 5 d’abril i podran votar els joves entre 14 i 30 anys empadronats al municipi.

De la seva banda, el procés participatiu ‘Redibuixem el Labandària’ pretén definir els usos dels espais de l’antiga escola Labandària. El període de presentació de propostes romandrà obert fins al   22 d’abril.

sessions joves