Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 12.04.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres rep la visita del jurat de les 'Viles Florides'

Actualment Sant Andreu de Llavaneres compta amb el reconeixement de tres Flors d’Honor i aspira a incrementar el nombre de guardons.

jurat viles florides ok

El passat dilluns 9 d’abril l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres va rebre la visita de tres membres del jurat de les distincions de les Viles Florides. En aquesta trobada es va explicar als representants dels guardons les actuacions que s’han impulsat des de l’Ajuntament seguint els requeriments del certamen per tal de millorar les qualificacions en les properes edicions dels premis. En aquest sentit, es va mostrar als membres del jurat les millores realitzades en els parcs i es van explicar diverses actuacions desenvolupades en l’àmbit de la sostenibilitat i el medi ambient, entre d’altres. Durant la reunió, un grup d’estudiants de l’Escola Enti de la Universitat de Barcelona van presentar el desenvolupament d’una aplicació que conté diverses rutes turístiques de la vila, una d’elles, la de les Viles Florides que inclou diversos parc i jardins del municipi.

Segons la regidora de Promoció Econòmica, Teresa Vidal, ‘Sant Andreu de Llavaneres compta actualment amb tres Flors d'Honor, situant-se molt a prop dels municipis amb més puntuació, per això demanem la implicació ciutadana per millorar la nostra qualificació i arribar a obtenir les cinc Flors d’Honor, un èxit que no ha aconseguit encara cap municipi’. Des de la Regidoria de Medi Ambient, Jordi Roldós, destaca que ‘Sant Andreu de Llavaneres està treballant intensament per aplicar mesures que contribueixin a fer de la nostra vila, un indret sostenible, exemplar i respectuós amb el nostre entorn’.

Un programa per posar en valor l’ús de la planta i la flor

El programa Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta amb flor.

Cada any Viles Florides publica a la seva pàgina web el llistat de municipis participants i les puntuacions corresponents. El jurat està format per professionals sobre viverisme, la jardineria i el paisatgisme, entre d'altres. La qualificació que pot atorgar el jurat és d’ 1 a 5 Flors d'Honor. Aquest reconeixement, a més, podrà ser retirat en successives edicions en cas de no mantenir-se el nivell assolit.

Diputació de Barcelona
^