Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Salut Pública Notícies

Des de l’Ajuntament es fa una crida a la responsabilitat dels veïns i veïnes per evitar l’abandonament i la pèrdua d’animals i es recorda que cal registrar-los en el cens municipal gratuït i que han de portar xip identificatiu.

gossos

L’abandonament i la pèrdua d’animals domèstics és una problemàtica que també afecta Sant Andreu de Llavaneres. Segons dades del Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia del Maresme, entitat que té un conveni amb l’Ajuntament i s’encarrega de la recollida d’animals perduts al municipi, l’any 2017 es van recollir 44 animals a Sant Andreu de Llavaneres. D’aquests, 18 eren gossos i 26 eren gats; 11 van ser recuperats per les seves famílies i només 12 es van poder donar en adopció.

Des de l’Ajuntament es recorda als veïns i veïnes que segons l’Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals, els animals domèstics han d’estar registrats al cens municipal – el tràmit corresponent és gratuït -, han de portar xip identificatiu i està expressament prohibit abandonar-los.