Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis Territorials Medi Ambient Notícies

El consistori ha impulsat durant els darrers mesos la campanya ‘MO:Separa bé ’a través de la qual s’han desenvolupat diverses actuacions com ara el repartiment de díptics o imants informatius.

Logotip Matèria Orgànica

L’Ajuntament continua treballant per conscienciar els veïns i veïnes de la importància de separar bé la brossa que generem a casa nostra.  Amb aquest objectiu fa pocs dies l’Ajuntament ha desplegat una de les accions de la campanya per la millora de la FORM (fracció orgànica) que ha consistit en el repartiment d’un díptic i d’un imant informatius en els domicilis de la vila. Aquesta campanya, impulsada conjuntament per les Regidories de Medi Ambient i Comunicació, ha estat subvencionada pel Ministeri d’Agricultura i per l’Agència de Residus de Catalunya. Consulteu més informació sobre la campanya.

Aquesta darrera actuació ha coincidit amb l’inici d’una iniciativa a nivell comarcal, la campanya divulgativa ‘Recicla i guanyaràs’ creada pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, per la qual s’ha editat un vídeo explicatiu que podeu consultar en aquest enllaç.

Nou programa de prevenció de residus i recursos de Catalunya (PRECAT20)

Recentment, s’ha aprovat el Programa de prevenció de residus i recursos de Catalunya (PRECAT20), que estableix que l'objectiu pel 2020 és que el 60% dels residus municipals se separin. Sant Andreu de Llavanereses trobava al 2016 a les portes d'assolir aquest objectiu amb un percentatge de separació del 59.35%, però la tendència registrada en els darrers anys ha anat a la baixa.

Des del consistori es demana prendre consciència de la importància de separar bé els residus. Tanmateix, es recorda que la recollida selectiva afavoreix la creació de més llocs de treball i permet reduir costos en el servei de recollida, transport i gestió dels residus municipals.