X
Emergència per sequera!
Notícies
14.05.2018
Els veïns i veïnes debaten el nou ús del Labandària
Una trentena de persones van analitzar en una sessió molt participativa les propostes realitzades per la ciutadania

Taller participatiu propostes Labandària

Compte enrere per albirar el futur de l’Espai Labandària. El procés de reflexió i anàlisi ha acabat amb el taller participatiu que es va realitzar el dissabte 12 de maig, on una quarantena de veïns i veïnes van debatre sobre les propostes ciutadanes de possibles usos d’aquest emblemàtic espai de la vila.

En la fase de propostes es van recollir 1.447 qüestionaris (1.352 en paper i 95 en línia), de les quals les activitats més reclamades són un aparcament subterrani, un mercat o supermercat, una sala per a arts escèniques, i oferta de restauració i oci. A més, també recollien propostes com la d’un cinema, un centre de dia i una piscina municipal. 

Així, els assistents al taller es van dividir en quatre grups per prioritzar sobre aquestes propostes, després que l’arquitecte municipal fes una explicació exhaustiva sobre consideracions tècniques i jurídiques de l’espai. El resultat va ser que a tots els grups van descartar l'opció d'oferta comercial alimentària i van optar, en canvi, per la construcció d’una sala de teatre i una sala polivalent, amb servei de bar i també espai per a un hotel d'entitats. L’aparcament subterrani es va decidir que s’inclogués independentment de l’ús final de l’espai. 

Torn per la votació popular

El procés participatiu «Redibuixem el Labandària» culminarà a finals de mes amb la votació per escollir la proposta prioritària d’ús de l’espai, després que l’Ajuntament treballi diferents escenaris com a resultat del procés participatiu previ.

Així, els empadronats a Sant Andreu de Llavaneres majors de 16 anys podran votar, a partir del 28 de maig, la proposta que considerin més convenient. Ho podran fer:

- Del 28 de maig a l'1 de juny, a l'OAC de l'Ajuntament. Cada dia de 8 a 14 hores, i dimarts de 16 a 20 hores.

- El 2 de juny, durant la Festa de Cloenda i tria final. Les votacions seran de 10 a 13.30 hores i de 16 a 18 hores. A les 19 hores es farà públic el veredicte.

El regidor de participació ciutadana, Albert Sala, va assistir al debat de les propostes i es va mostrar molt satisfet per la implicació dels assistents i del conjunt de la ciutadania en tot el procés participatiu. Sala va expressar que «veient el compromís dels veïns i veïnes, no tinc cap dubte que la votació serà un èxit i espero que d'aquí a uns anys no entenguem la vida social i cultural sense el Labandària».

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^