X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 15.06.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Joves de l'Institut Llavaneres realitzen un curtmetratge sobre les desigualtats socials

Els alumnes de Visual i Plàstica de quart d'ESO han participat en el Projecte Reacciona del Taller de Cinema escrivint, rodant i interpretant un curtmetratge sobre la tasca del Grup d'Iniciatives Solidàries de Llavaneres.

Joves projecte Reacciona

El Projecte Reacciona és una iniciativa impulsada per l’entitat Taller de Cinema, que pretén treballar la consciència social i la cultura de pau mitjançant la realització d’un curtmetratge per part dels i les joves. Els alumnes de Visual i Plàstica de quart d’ESO de l’Institut Llavaneres s’hi van implicar des de l’inici de curs i el resultat ha estat un curtmetratge on denuncien les desigualtats socials i presenten la tasca que realitza el Grup d’Inciatives Solidàries de Llavaneres (GRIS).

Amb la dinamització del Taller i  amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres i l'SGAE, els joves han redactat el guió, han rodat, interpretat i editat el curtmetratge que s’anomena «GRIS», té uns set minuts de durada i tracta sobre una noia que reflexiona sobre les guerres, el masclisme, la pobresa i la malaltia. Amb la presa de consciència, decideix fer un pas endavant i col·laborar amb el GRIS.

L’experiència ha estat molt enriquidora pels alumnes, que van poder gaudir d’un acte de cloenda i reconeixement amb la presentació pública de les obres audiovisuals a l'Auditori del CosmoCaixa de Barcelona. El treball, a més, el farà servir GRIS per les seves campanyes de sensibilització. La regidora d’Educació de Llavaneres, Anna Sosa, ha explicat que «estem molt orgullosos del treball realitzat pels alumnes, que té una extraordinària qualitat i sensibilitat. Un dels pilars del Pla Educatiu de Llavaneres era treballar l’esperit crític dels i les joves i aquest curtmetratge és la sublimació d’aquest objectiu».

Podeu veure el curtmetratge a continuació: 

"GRIS" INS Llavaneres, 4t ESO 2017-2018 from Taller de Cinema on Vimeo.

Diputació de Barcelona
^