Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.06.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Incendis forestals
Consells preventius per evitar els incendis forestals
Protecció Civil recorda que està prohibit fer barbacoes i llençar escombraries al bosc, en especial en un any on hi ha tanta vegetació a causa de les pluges abundants.

Les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere donen la benvinguda a l´estiu i a la calor, fet que suposa que comença la temporada de prevenció d´incendis. Les autoritats alerten que malgrat haver tingut una primavera plujosa, els períodes de sequera de l´estiu convertiran l´abundant vegetació que ha crescut en combustible disponible per cremar. Per aquest motiu és necessari extremar les precaucions. El regidor de Medi Ambient, Jordi Roldós, ha explicat que «la preservació dels nostres boscos ha de ser una tasca de responsabilitat i compromís col·lectiu, així que és necessari seguir els consells de protecció civil».

El departament d´Interior de la Generalitat ha emès un seguit de recomanacions per evitar els incendis forestals. Són les següents:

• No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
• No llanceu coets, petards, focs d'artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
• No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que han de ser d'obra i amb mataguspires.
• Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l'abocador o triturar-los, i en faran compost.
• No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.
• Elimineu les branques que toquin la façana i allunyeu de la casa les reserves de llenya.
• Tingueu a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d'aigua.

Protecció Civil recomana que en situació d'emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats i en cas necessari podeu trucar al 112.

Diputació de Barcelona
^