Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.06.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'escola Jaume Llull ja produeix la seva pròpia energia elèctrica

Ha acabat la instal·lació de les plaques fotovoltaiques a l'equipament, fet que permetrà estalviar costos d'energia i emissions de CO2.

Les plaques fotovoltaiques del terrat de l'escola Jaume Llull ja estan en marxa i a ple rendiment. La regidoria d'Urbanisme ha finalitzat la instal·lació dels 60 mòduls que permetran a l'equipament generar fins el 30% del seu consum d'electricitat habitual. D'aquesta manera el centre estalviarà costos ja que faran servir la seva pròpia energia.

De fet els sistema ja es troba en marxa, i des d’un aplicatiu l’Ajuntament pot monitoritzar el consum elèctric de l’escola, el percentatge d’energia produïda per les plaques fotovoltaiques i l’estalvi que això suposa. Actualment aquest sistema ha produït 1.145,06 kWh, el que equival a un estalvi superior als 100 euros i evitar la producció de 300 kg de CO2.

gràfic consum electric

El regidor d’Urbanisme, Josep Ruiz, ha explicat que «aconseguir uns equipaments amb autoconsum afavoreix que tinguem una vila més sostenible i poder dedicar els recursos estalviats a altres projectes per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes».

L’empresa local Falciots.cat ha estat la responsable de fotografiar la instal·lació de plaques fotovoltaiques de l’escola, a través del pilotatge de drones. Amb aquests aparells, han aconseguit unes instantànies magnífiques i que podeu comprovar a continuació.

Plaques fotovoltaiques Jaume Llull 3

Plaques fotovoltaiques Jaume Llull 4

Diputació de Barcelona
^