X
Emergčncia per sequera!
Notícies
12.09.2018
Els veďns i veďnes de Llavaneres decidiran com s'inverteixen 100.000 euros del pressupost municipal
La nova edició del Pressupost Participatiu 2019 s'ha posat en marxa el 12 de setembre i la tria de projectes final es farŕ el 28 de novembre.

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres renova el seu compromís amb la participació ciutadana i la transparència en la gestió posant en marxa la tercera edició del Pressupost Participatiu. A través d’un sorteig s’han escollit 400 veïns i veïnes que tindran l’oportunitat de decidir on s’han de destinar 100.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal del 2019.

A partir d’aquí, se celebraran diverses reunions per tal que els veïns i veïnes coneguin el funcionament del procés i puguin determinar les propostes viables d’inversió. Preseleccionades les propostes finalistes per part de la ciutadania i valorades econòmicament per part de l’Ajuntament, els membres de l’equip de treball podran decidir, sobre un total de 20 propostes, quines són les que consideren que s’han d’incorporar al pressupost municipal de l’any 2019. Es podran escollir tantes propostes com es vulgui, sempre i quan la suma dels seus imports no superi els 100.000 euros.

El regidor de Participació Ciutadana, Albert Sala, ha explicat que «volem consolidar que els veïns i veïnes s’involucrin en la presa de decisions rellevants sobre la vila. Hem après dels processos passats com l’Espai Labandària i estem segurs que la nova edició dels Pressupostos Participatius serà un èxit».

Les dates clau del Pressupost Participatiu 2019 són:

• El 22 de setembre, d’11 a 13 h, es realitzarà a la Sala de Plens la sessió oberta a la ciutadania: ‘Què podem fer per impulsar la participació? El cas del pressupost participatiu a Llavaneres.’

• El 26 de setembre, a les 20 h, es farà a la Sala de Plens la presentació pública del Pressupost Participatiu 2019. En aquest acte es donarà la benvinguda al nou equip de treball i es farà un repàs de les actuacions dels projectes sorgits del procés de l’any passat.

• Del 27 de setembre al 4 d’octubre els membres de l'equip de treball podran presentar les seves idees d’inversió a través del web de Participació Ciutadana.

• Fins el 23 d’octubre, els tècnics municipals analitzaran les propostes i elaboraran una llista amb les que són viables tècnicament i econòmica.

• Del 24 al 31 d’octubre els membres de l'equip de treball podran seleccionar les propostes que més els agradin a través del web de Participació Ciutadana.

• Fins al 13 de novembre els tècnics municipals analitzaran les propostes escollides i en faran una valoració econòmica.

• Del 15 al 27 de novembre  els membres de l'equip de treball podran votar les propostes que més els agradin a través del web de Participació Ciutadana.

• El 28 de novembre, la Sala de Plens acollirà la sessió de tria final de les propostes que es duran a terme durant el 2019.

Sorteig equip pressupostos participatius 2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^