Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 13.09.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Educació 360
Llavaneres ja forma part de l'”Aliança Educació 360”, una aposta per l'educació personalitzada i amb igualtat d'oportunitats

El projecte proposa com a repte que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps vitals i espais de la seva vida, i connectar l'educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu

La Junta de Govern Local ha aprovat l’adhesió del consistori a l’”Aliança Educació 360. Educació a temps complet”, un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill. L’Aliança parteix de la idea que els infants i joves no només aprenen durant les hores lectives, sinó que ho fan en tots els espais i temps de la seva vida –vacances d’estiu, colònies i esbarjos, entre d’altres-. D’aquesta manera, el consistori aposta per dur a terme diverses accions per assolir l’objectiu principal d’“Educació 360”: aconseguir més i millors oportunitats educatives i connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu, així com entre els diversos centres educatius.

"És ben sabut que no tothom té les mateixes possibilitats de gaudir d’oportunitats educatives més enllà de l’escola. L’accés a aquestes depèn de factors econòmics, culturals, de residència o familiars", explica la regidora d’Educació, Anna Sosa. "Davant d’aquests escenaris de desigualtat i segregació que es produeixen en l’accés a les oportunitats educatives fora del sistema reglat, “Educació 360” es proposa garantir la igualtat d’oportunitats sense exclusions, fer que la persona sigui el centre del procés educatiu i connectar l’educació, l’escola, la família i la comunitat", afegeix Sosa.

La Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona han decidit sumar esforços per assolir aquest gran repte i convoquen a ajuntaments, centres educatius, entitats, equipaments, recursos i iniciatives de tot tipus que vulguin contribuir al fet que “Educació360. Educació a temps complet” sigui una realitat generalitzada al nostre país. En aquest sentit, han realitzat una crida a la participació dels ens locals de la demarcació de Barcelona en l’Aliança, fixant com a criteris per a l’adhesió a Educació 360 que els ens locals es comprometin al desenvolupament d’iniciatives d’Educació 360 al mateix territori i nomenin representants polítics i tècnics per a les tasques d’interlocució amb l’Aliança Educació 360.

Diputació de Barcelona
^