Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 05.11.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Festa gastronomica tardor noticia
Tot a punt per la tardor més dolça de Llavaneres!

El cap de setmana del 10 i 11 de novembre la vila celebra la Fira de la Coca de Llavaneres i la Festa de la Sembra, amb desenes d'activitats relacionades amb la gastronomia i els productes locals. Us podeu descarregar el programa aquí

Aneu fent boca perquè el proper cap de setmana la gastronomia s'apoderarà de Llavaneres. Arriba la tardor més dolça amb un esdeveniment que dona protagonisme als productes locals i de temporada, que inclourà la Fira de la Coca de Llavaneres i la Festa de la Sembra, a més de desenes d'activitats gastrolúdiques. La regidora de Promoció Econòmica, Teresa Vidal, ha explicat que «amb aquest esdeveniment posem en valor els extraordinaris productes que tenim a Llavaneres, tant pels nostres veïns i veïnes que podran gaudir-los com per la gent que ens visita i que en donarà notorietat».

Els actes s'iniciaran el divendres 9 amb la inauguració de l'exposició d'eines i fotografies de la sembra del Pèsol de Llavaneres, al Museu-Arxiu, que es podrà visitar fins diumenge. El dissabte 10 de novembre al Passeig de la Mare de Déu de Montserrat s'hi farà l'esmorzar i el dinar de pagès, per donar el tret de sortida al cap de setmana. Mentrestant la Fira de la Coca es posarà en marxa, amb parades de restauradors i comerciants de Llavaneres i artesans d'arreu de Catalunya. Al carrer de Munt l'associació de comerciants organitzen la sortida de botigues al carrer i tallers infantils durant tot el matí.

També dissabte s'inicia el concurs de bolets, en el qual els i les participants poden anar a collir bolets a la muntanya i portar-los al migdia a l'Ajuntament, on es farà l'exposició. Els boletaires opten a dos premis: al bolet més gran i al bolet més rar. A la tarda hi haurà una passejada de gegants per la fira i el ball dels gegants d’en Jaume Llull, la Minerva i l'Andreuet. A la nit, el restaurant Vil·la Minerva organitza el sopar gastronòmic del bolet on es podrà degustar un menú especial amb aquest producte com a protagonista. De fet els restauradors de la vila oferiran durant tot el cap de setmana diferents menús de tardor amb productes de temporada com les pomes farcides a l'estil de Llavaneres, maneres diferents de cuinar bolets i la coca de Llavaneres.

Finalment, el diumenge 11 al passeig de la Mare de Déu de Montserrat es realitzarà el taller “aprenem a sembrar el Pèsol de Llavaneres”, una activitat familiar per tal que els més petits aprenguin com es sembra aquest llegum, a càrrec dels responsables de les hortes de Llavaneres. També se celebrarà la 20a Promoció de Productes Típics, una versió renovada de l'activitat més tradicional de la festa que se centra en dos tallers de cuina: un de coca i l'altre de poma farcida, dues de les especialitats més destacades de la cuina local.

Programa Tardor Gastronòmica 2018

Programa Tardor Gastronòmica 2018

Fitxer: programa_TRADOR_2018_OK.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 788,97 kB

Diputació de Barcelona
^