El Balís
esglesia
El Golf
Panoràmica
El Centre
El port
Panoràmica
Següents
Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
Recepta de pèsols ofegats a l'estil de Llavaneres

Ingredients per a quatre persones:

4 kg de pèsol garrofal de Llavaneres
200 g de cansalada tallada a trossos petits
1 manat de cebes tendres
1 manat d'alls tendres
1 tomàquet petit
sal i pebre

Per la guarnició:
4 trossos de botifarra negra
4 trossos de botifarra crua

Elaboració:

En una paella amb oli, fregiu la cansalada. Un cop es rosseja la carn reserveu-la. En el mateix oli s'hi sofregeixen la ceba tendra tallada en juliana i un parell d'alls tendres.
Un cop pelats el pèsols, es renten i es posen dins una olla grossa amb la cansalada, el sofregit, una ceba tendra sencera, un parell d'alls tendres sencers, el tomàquet, algunes branques de julivert, sal i pebre. Tapeu l'olla i sacsegeu-ho tot bé. A foc suau, cal coure al vapor fins que siguin fets els pèsols.
Per a servir-lo, acompanyeu el plat de pèsols de Llavaneres amb un tall de botifarra negra fregida i un tros de botifarra crua també fregida.

BON PROFIT!

Recepta cedida per Autoservei Tresseras

Diputació de Barcelona
^