X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 21.01.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Ple Municipal
Les àudio-vídeo actes arriben a Llavaneres

Aquest sistema de gravació digital es posarà en funcionament aquest gener, a la sala de plens de l'Ajuntament.

El projecte ha estat possible gràcies a un acord marc amb l'Associació Municipal de Municipis, i forma part de l'interès per una administració digital, moderna i sostenible. Es poden consultar aquí.

Gràcies al treball conjunt de la Regidoria de Noves Tecnologies i la d'Intervenció, l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres estrenarà, a partir d´aquest gener, una eina de vídeo-gravació que permetrà la publicació i el visionat de les sessions municipals dels òrgans col·legiats. Es tracta d´un sistema format per tres càmeres (una fixa i dues robotitzades), que es posaran en funcionament aquest gener. Amb aquests dispositius, l'Ajuntament incorporarà les àudio-vídeo actes als seus plenaris, i podrà emetre en directe i a través d´internet les sessions.

Les àudio-vídeo actes són gravacions digitals firmades electrònicament pels interventors i alcaldes, que adquireixen valor jurídic, com qualsevol acte o registre oficial. Les gravacions de les intervencions dels regidors i les aprovacions i votacions que es fan durant els plens passen a ser documents oficials, que s'arxiven de forma que podran ser consultades per fer gestions administratives.

Entre els principals beneficis de les àudio-vídeo actes hi trobem la gestió de la publicació de les sessions municipals i de les actes en format digital, amb plena validesa legal. Això suposa un estalvi de temps, d´eines i papers analògics, i permet controlar els fluxos de treball per signar i publicar les actes o els fitxers que formen part de les actes de forma independent, amb la màxima capacitat de cerca. En aquest sentit, Nani Mora, alcalde del municipi, afirma que aquesta mesura “és una clara aposta per la transparència, la sostenibilitat i l'estalvi energètic. Les vídeo-actes, a més, no només són eines informatives de màxima qualitat per als veïns i veïnes, sinó que també són documents legals i oficials que serviran en un futur”.

El projecte ha estat possible gràcies a un acord marc amb l'ACM (Associació Catalana de Municipis), que té com a objectiu el subministrament del sistema de vídeo-acta, equips de gravació i transmissió, a canvi del manteniment associat d´aquests equips i la possibilitat d´arrendament, amb o sense opció de compra.

Com funciona una vídeo-acta?

Durant el Ple municipal, cada vegada que un membre de la corporació activa el seu micròfon per intervenir, les càmeres monitorades l'enfoquen automàticament i inicien la gravació. En aquest sentit, Teresa Vidal, Regidora de Noves Tecnologies, explica que “amb el canvi de cartipàs del juliol, es va detectar la necessitat de l'exposició del Ple, per tal que els ciutadans i ciutadanes poguessin tenir al seu abast tota la informació municipal”. Per aquest motiu, també es va posar en marxa una iniciativa conjunta entre la regidoria de Transparència i la de Comunicació: Ràdio Llavaneres (107.8 FM), que realitza la retransmissió dels plenaris en directe mitjançant l'emissió per streaming. Un cop finalitzades les sessions plenàries, els àudios queden penjats al web municipal, per tal que tothom els pugui sentir quan ho desitgi o necessiti.  

Diputació de Barcelona
^