X
Emergčncia per sequera!
Notícies
31.01.2019
Llavaneres presenta el reglament de Participació Ciutadana
El podeu seguir en directe al canal de Youtube de l'Ajuntament

La jornada de presentació del reglament tindrà lloc a través d'una xerrada, dimecres 20 de febrer, a les 20 h a la sala de plens de l'Ajuntament. Inscripcions obertes aquí.

Des del mes de juliol, la Regidoria de Participació Ciutadana de Llavaneres, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha portat a terme el projecte participatiu “És el teu dret”. Aquest ha estat el punt de partida de la redacció del Reglament de Participació Ciutadana, que el Ple del 29 de gener va aprovar per unanimitat. A la iniciativa, hi han participat veïns, representants de consells i comissions, tècnics i grups municipals.

Per aquest motiu, i a efectes de presentar públicament aquest reglament (que esdevindrà pioner al municipi), el pròxim dimecres 20 de febrer, a les 20 h a la sala de plens de l'Ajuntament, tindrà lloc la xerrada “Participació Ciutadana: de la teoria a la pràctica”, a càrrec del catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Girona, Quim Brugué.

El reglament, una eina de participació cabdal

El Reglament de Participació Ciutadana ofereix un conjunt d'eines que els ciutadans de Llavaneres tindran al seu abast per tal d'implicar-se en la presa de decisions locals. D'una banda, s'hi agrupen instruments que en aquests moments ja estan funcionant a la vila, com ara els consells o les comissions de treball municipals, i de l'altra, s'estableixen noves maneres de participar en els afers municipals, com ara les audiències públiques prèvies als plens. A més, s'informa de les eines a les quals els veïns i veïnes poden accedir: des de les consultes fins als processos participatius.

El regidor de Participació, Albert Sala, ha destacat la motivació de l'Ajuntament per aquest projecte: “Durant aquest mandat, hem apostat per avançar cap a una manera de governar més participativa, transparent i oberta, i la redacció d'aquest reglament n'és un exemple. L'hem elaborat escoltant a tothom, i amb la voluntat de millorar la vida dels veïns i veïnes de Llavaneres, i fer-los partícips de les decisions municipals”.

A més, per tal de copsar l'opinió dels diferents agents socials, s'ha obert una consulta electrònica oberta a la ciutadania, amb l'objectiu d'acompanyar la redacció del nou document normatiu. Així, l'enquesta d'avaluació del procés participatiu del juliol permet a qualsevol veí o veïna de Llavaneres dir la seva i participar directament en la redacció del reglament. Hi podeu accedir a través del web.

En la sessió de presentació del pròxim dimecres 20 de febrer, es repassaran els principals elements que incorpora aquest reglament. Serà el punt de partida d'una campanya de comunicació, per tal que els veïns i veïnes coneguin quines són les eines de què poden disposar per prendre part en la presa de decisions de Llavaneres.

Reglament Participació
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^