X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 20.02.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
premis PITA
Els llavanerencs Joan Gil, Francesc Ribas i Albert Sala, distingits per la Generalitat de Catalunya

Gil ha obtingut el premi Ruralapp 2018 pel desenvolupament de l'aplicació de control alimentari Myhealthwatcher
Sala i Ribas han estat reconeguts com a millors joves emprenedors innovadors 2017 i 2018 respectivament

El departament d’Agricultura ha lliurat els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del 2017 i 2018 i els Premis Ruralapps 2018, i tres empresaris llavanerencs han estat reconeguts per la seva tasca. Els premis els atorga la conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Els PITA distingeixen a les empreses agràries i les agroindústries que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses, mitjançant la innovació. Francesc Ribas, de l'empresa agrícola Can Puxic, ha rebut el premi al millor jove emprenedor innovador 2018 per la producció de tomàquet de qualitat i proximitat tot l'any segons el Model 365, un procés de treball integral que permet allargar el cicle i augmentar la qualitat del cultiu convencional.

Per la seva banda, Albert Sala ha guanyat a la modalitat jove emprenedor innovador 2017 gràcies a la idea de crear un jardí de demostració en el propi viver Sala Graupera on els professionals del paisatge poden veure les diferents especies botàniques, colors i formes a utilitzar en el marc d’una jardineria sostenible.

El premi Ruralapps vol impulsar el desenvolupament d'aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari o rural orientades o que aportin solucions tecnològiques a la ciutadania o als professionals del sector. Enguany l'ha guanyat Joan Gil, que ha desenvolupat l'aplicació Myhealthwatcher, que analitza, qualitativament i quantitativa, la composició dels productes d'alimentació envasats i els valora en funció d’un perfil de salut de l'usuari i recomana en quina mesura hauria de consumir un producte determinat i per què, oferint alternatives més adequades al perfil, si n'hi ha.

Diputació de Barcelona
^