Notícies
28.02.2019
Llavaneres fa un salt endavant en la promoció de la participació ciutadana
El nou reglament es va presentar als veďns i veďnes a la sala de Plens amb la pončncia del politňleg Quim Brugué

El nou reglament de participació ciutadana és una realitat i la ciutadania ja es pot acollir a les eines que contempla. L'acte de presentació pública va tenir lloc a la sala de Plens i va comptar amb la participació del catedrŕtic en Cičncia Política de la UAB, Quim Brugué, el qual va oferir una pončncia sobre la participació ciutadana i la seva rellevŕncia per enfortir la democrŕcia.

Brugué va explicar que «cal que ciutadania i administracions ens dotem de confiança mútua. Si hem de construir plegats, l'Ajuntament ha d'obrir les cortines per guanyar-se la confiança dels ciutadans. Si en parlem, les dificultats es poden superar». Podeu veure la seva conferčncia al canal de Youtube de l'Ajuntament.

El regidor de Participació Ciutadana, Albert Sala, va expressar que «amb aquesta normativa, aprovada per unanimitat pel Ple del 29 de gener, es posen les bases del quč ha de ser a partir d'ara i durant els propers anys la participació a Llavaneres. Ara cal donar a cončixer l'eina i que els veďns i veďns en facin ús».

A la presentació també hi va participar Cristina Valls, de l'empresa Idees, que va presentar el procés participatiu per configurar el reglament, i els punts més rellevant de la normativa. D'una banda, s'hi agrupen instruments que en aquests moments ja estan funcionant a la vila, com ara els consells o les comissions de treball municipals, i de l'altra, s'estableixen noves maneres de participar en els afers municipals, com ara les audičncies públiques prčvies als plens. A més, s'informa de les eines a les quals els veďns i veďnes poden accedir: des de les consultes fins als processos participatius.

El reglament s'ha pogut realitzar grŕcies al suport de la Diputació de Barcelona, i en aquests moments es troba a exposició pública fins al 25 de març. En cas que no s'hi presentin al·legacions quedarŕ aprovat de manera definitiva.

Quim Brugué
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^