Participació ciutadana - Sant Andreu de Llavaneres

Notícies
15.03.2019
El Segell Infoparticipa l'atorga la Universitat Autňnoma de Barcelona
El consistori ha recollit la menció del Segell Infoparticipa, que acredita l'alt nivell de transparčncia en la gestió municipal recollida al web.

El portal web de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha aconseguit una menció del Segell Infoparticipa amb una puntuació del 87%, un distintiu a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquest òrgan avalua els webs dels ajuntaments catalans i n'acredita els nivells de transparència en base a 52 indicadors en cinc àmbits: quins són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen. L'Ajuntament ha millorat progressivament la informació disposada al web, fet que ha estat reconegut per l'Infoparticipa cada any amb una millor puntuació. S´ha passat del 59% dels objectius acomplerts el 2017, al 71% el 2018 i finalment al 87% aquest 2019.

L'acte d'entrega del Segell Infoparticipa ha tingut lloc al Rectorat del Campus de la Universitat Autònoma. Ha comptat amb l'assistència de la Rectora de la UAB, Margarita Arboix així com Amparo Moreno, directora del LPCCP de la UAB; Jaume Viñeta, coordinador Focus grup sobre transparència i qualitat de la informació de les administracions públiques i Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya. El primer tinent d´alcalde i regidor d´Economia, Transparència i Participació Ciutadana, Albert Sala, ha estat l'encarregat de recollir el reconeixement per part de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres.

Segell Infoparticipa