Dilluns, 18 de juny

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Pancarta de portada
La riera

Del barri marítim al nucli urbà

Al llarg d'aquest dos quilometres que separen el nucli mariner del nucli urbà, situat a la part alta del terme, només s'hi podien trobar, a banda i banda de la riera de Llavaneres, vinyes i camps de conreu.

Actualment, als terrenys més planers vora el mar, hi podem trobar encara alguns camps dedicats a la floricultura i al conreu del pèsol. Els pèsols de Llavaneres, coneguts arreu de Catalunya per la seva extraordinària dolçor, són un element important per a la promoció del nostre municipi. Quan és la temporada són molts els ciutadans que es desplacen per comprar-los o degustar-los excel·lentment cuinats als nostres restaurants.

A banda, doncs, d'aquests camps de conreu de la part baixa del terme, podem trobar xalets, urbanitzacions i un camp de golf situats a ambdós costats de l'eix format per la riera i la carretera que uneix el poble amb el barri marítim.

Poc abans d'arribar al nucli urbà, ja es poden assenyalar alguns punts d'interès d'aquest recorregut. A la banda de ponent de la riera, a la confluència de les rieres de Catà i de la Vall, podem veure el monument al cardenal Vives i Tutó, inaugurat el 1950 en record d'aquest influent cardenal nascut a la nostra població. Al seu darrera hi ha un petit parc. Al costat de llevant podem destacar algunes masies, de reduïdes dimensions, dels segles XVII i XVIII, com a can Ros, can Valls, i can Tamis.

També cal destacar la casa senyorial de can Caralt, residència fins fa pocs anys del comte de Caralt. Aquesta casa és actualment de propietat municipal i s'hi ha instal·lat recentment l'Escola Municipal de Música i el  Museu-Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres. Als terrenys del costat de la casa, que eren les quadres i les cases dels treballadors, s'hi està construint un nou institut d'ensenyament secundari.

El barri marítim - Nucli urbà: Ca l'Alfaro, l'Esglèsia parroquial - L'empremta modernista - Molí d'en Cabot - Rocs de Sant Magí - Esglèsia antiga i ermita de la Llorita - Vistes panoràmiques

Punts d'interès

AJUNTAMENT
Plaça de la Vila, 1
08392 Sant Andreu de Llavaneres
Tel. 937 023 600 - Fax 937 023 637