Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 31.05.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'Ajuntament demana la implicació dels veïns i veïnes per combatre el mosquit tigre
Aquest insecte es reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. Prolifera en petites acumulacions d'aigua estancada, com ara galledes, plats sota testos, bidons, regadores, petites basses, etc.

L'Ajuntament realitza periòdicament un tractament larvicida als embornals del municipi, amb col·laboració del Consell Comarcal del Maresme, per tal de combatre la presència del mosquit tigre. Però les abundants pluges de la primavera han beneficiat que aquest insecte hagi proliferat de manera significativa. Els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

Per aquest motiu el consistori demana la col·laboració del conjunt de veïns i veïnes per combatre l’auge de l’insecte. Això només s'aconsegueix eliminant els llocs d'aigua on creixen, habitualment acumulacions en recipients que es deixen a la intempèrie, per exemple, plats sota de testos o semblants. Al web municipal hi ha tot un espai dedicat al mosquit tigre amb consells i informació sobre com evitar la seva proliferació.

En paral·lel el consistori realitza tractament preventius per contribuir a la reducció de la presència del mosquit. També s'han instal·lat caixes-niu per ocells insectívors, que s'alimenten de mosquits entre d'altres. A més, als estanys dels parcs municipals la presència de peixos que s'alimenten de les larves és un bon mecanisme de control.

mosquit tigre

Diputació de Barcelona
^