X
Emergčncia per sequera!
Notícies
11.07.2019
El Pressupost Participatiu permet treballar la prevenció de la drogodependčncia a l'ESO

Órdago! és una proposta didŕctica per abordar la prevenció de les drogodependčncies amb adolescents que s’ha desenvolupat a 2n d'ESO de l'Institut Llavaneres

Una de les iniciatives del Pressupost Participatiu 2018 ha estat oferir més informació i sensibilització sobre el consum de drogues entre els adolescents. Així doncs, aquest curs s'ha desenvolupat el projecte Órdago!, que ha dinamitzat la Fundació Catalana de l'Esplai, amb l’objectiu principal que l’alumnat disposi d'informació i desenvolupi els valors, les actituds i les habilitats necessàries per decidir de forma raonada i autònoma en relació al consum de drogues, tot adoptant estils de vida saludable. 114 alumnes de 2n d’ESO de l'Institut Llavaneres han participat al programa.

El conjunt del programa ha constat de nou sessions, de les quals una va ser una formació amb el professorat i les altres vuit van ser dinàmiques amb l'alumnat. També hi havia prevista una darrera sessió amb les famílies però finalment es va haver d'anul·lar per manca d’assistència. En general, el projecte ha estat molt ben valorat tot i la complexitat de la temàtica. En l'informe de valoració elaborat per l'empresa, que compta amb les opinions del professorat, l'alumnat i el personal de la Fundació que ha dinamitzat les sessions, s'assenyala que la temàtica és molt necessària de tractar a les aules, i que el personal docent del centre necessita més informació per abordar-la. Pel que fa als alumnes, alguns han proposat realitzar activitats més diverses però en general els ha agradat l’experiència.

El regidor de Participació Ciutadana, Gerard Viladomat, ha explicat que «els Pressuposts Participatius són una eina de participació i implicació social molt rellevant de Llavaneres, que permeten no només transformar urbanísticament la vila sinó també socialment».

órdago

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^