Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2008 Festa Major de Sant Andreu 2008
La cita és el cap de setmana del 22 i 23 de novembre, al passeig de la Mare de Déu de Montserrat, i la novetat és que s´hi ha afegit l´Alimentabò, fira de tardor i bolet
Logo Productes Típics 08
Aquest 2008 la Mostra Gastronòmica de Productes Típics compleix deu edicions. La novetat és que la celebració es farà durant tot un cap de setmana, els dies 22 i 23 de novembre, al passeig de la Mare de Déu de Montserrat, i inclourà l'Alimentabò, fira de tardor i bolet. Es tracta d'una consolidada proposta gastronòmica que promociona productes tan autòctons com la poma farcida, la coca de Llavaneres, el vi i el cava i els aliments propis de la tardor, com el bolet.

La degustació popular es completarà amb el tast dels menús especialitzats amb el bo i millor de la gastronomia de tardor de Llavaneres. En les propostes, totes diferents tant pel que fa a plats com a preus, hi trobarem poma farcida, coca de Llavaneres i bolets. Els menús se serviran del 21 al 30 de novembre als restaurants de la vila participants.

La Promoció de Productes Típics es farà dissabte 22 i diumenge 23 de novembre al passeig de la Mare de Déu de Montserrat. Un any més es promocionarà la coca de Llavaneres, les pomes del relleno -cuinades a l'estil més ancestral, amb paciència i rigor- i també els bolets, sobretot els rossinyols. La degustació es farà diumenge 23 al matí. La previsió és que se serveixin més de 500 racions de poma farcida i també uns quants centenars de racions de bolets i de coca. Es podran adquirir tiquets de 2 i 3 euros, segons el tastet que es vulgui fer. Cal destacar que la recaptació obtinguda es destina cada any a una causa solidària. Aquest any, es donarà a la Fundació Rokpa. L'aportació de l´Alimentabò serà treure al carrer, tant dissabte com diumenge, els productes de temporada dels comerços locals d´alimentació i de floristeria i plantes aromàtiques.

Els propers 22 i 23 de novembre, a més de comprar i degustar els productes típics de tardor, també es podrà visitar la tradicional exposició de bolets i participar en tot un seguit d'activitats dedicades als infants. Hi haurà castanyada, gegants, inflables...