X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 22.03.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'obra de l'escultora Rosa Serra s'exhibeix a Can Caralt: últims dies!
La mostra es podrŕ visitar fins al 23 d'abril

El Museu de Llavaneres ha triat l'obra d'una escultora catalana de prestigi internacional per a la tercera exposició del 2023. A partir de divendres 24 de març i fins diumenge 23 d'abril, Can Caralt mostrarŕ l'obra de l'artista Rosa Serra. Nascuda a Vic el 1944, Serra resideix i treballa a Olot des de l’any 1952 i la seva obra és reconeguda arreu del món. L'exposició s'inaugura el 24 de març a les 19.30 h.

 L'artista 

Rosa Serra forma part de la generació que va representar un trencament en l’escultura olotina amb el descobriment de la tridimensionalitat en la figura, de la mà del seu primer mestre Lluís Curós. El 1970 ingressa a l’acadèmia de dibuix i pintura de Lluís Carbonell i el 1972 a l’escola de Belles Arts d’Olot. Pocs anys més tard, el 1975, realitza la seva primera exposició d’escultura a Barcelona i s’inaugura el seu primer monument al carrer, a Olot. L’any 1976 guanya el premi d’escultura de la III Bienal de Bilbao i, a partir d’aquí s’inicia una carrera meteòrica d’exposicions i encàrrecs que encara continua.

D'entre la seva producció, en destaca especialment la realització de 22 escultures sobre esports olímpics que li van encarregar per als Jocs Olímpics de Seül de 1988 i que es van presentar a l'exposició Suite Olympique, l'any 1987 al Palau de la Virreina de Barcelona. El 1991 li encarreguen l’ampliació de la col·lecció fins a 38 que es poden veure a la seu del Comitè Olímpic Internacional de Lausana a Suïssa.

Es poden trobar escultures seves de gran format en les més importants ciutats del món com Seül, Tòquio, Singapur, Nova York, Moscou, Brussel·les, Madrid i Barcelona, entre d'altres. L’any 2008, la Generalitat de Catalunya li concedeix la Creu de Sant Jordi. Actualment, continua treballant en projectes del Comitè Olímpic Internacional, en encàrrecs d’escultures de gran format i en la realització d’exposicions.

Visita'ns 

  • Dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20 h
  • Dissabtes, d'11 a 14 i de 17 a 20 h
  • Diumenges i festius, d'11 a 14 h

Som a Can Caralt, a la carretera de Sant Vicenç, 14, de Sant Andreu de Llavaneres.

El rètol 

Cartell. Exposició de Rosa Serra.

El díptic 

Díptic. Exposició de Rosa Serra.

Díptic. Exposició de Rosa Serra.

Fitxer: Di__769_ptic_Rosa_Serra_LOW.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 381.44 kB

Diputació de Barcelona
^