X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 12.02.2010
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Les despulles del cardenal Vives i Tutó rebran sepultura a Llavaneres
Els actes de trasllat de les restes d'aquest fill il·lustre del poble, que es trobaven a Roma, tindran lloc del 26 al 28 de febrer
Cardenal Vives i TutóLes despulles del cardenal Vives i Tutó rebran sepultura el proper 28 de febrer a l'església parroquial de Sant Andreu. Nascut a Llavaneres el 1854, Vives va arribar a ser un influent cardenal del Vaticà. El mes de maig de 2009 es van localitzar les seves restes a Roma i es van iniciar els tràmits per al seu trasllat al seu poble natal. El Museu-Arxiu Vives i Tutó, la parròquia i l'Ajuntament han organitzat un seguit d'actes, del 26 al 28 de febrer, per rebre i traslladar les restes.

Actes de trasllat de les restes del cardenal Vives i TutóJosep Vives i Tutó va ser un gran eclesiàstic català de renom i projecció internacional, que va néixer a Llavaneres el 15 de febrer de 1854 i va morir el 7 de setembre de 1913 a Monte Porzio Catone, sent un influent cardenal del Vaticà. Havia estat nomenat cardenal pel sant pare Lleó XIII el 19 de juny de 1899. Recentment i coincidint amb el cent cinquantè aniversari del seu naixement, va sortir a la llum una biografia actualitzada del cardenal. L'autor és l'arxiver dels caputxins de Catalunya fra Valentí Serra de Manresa i, entre altres novetats, presenta una interessant selecció de fotografies, algunes d'inèdites, gràcies a la intensa tasca de recerca que ha portat a terme el llavanerenc Joan Devesa. Més informació de la biografia, aquí.

Per conèixer més al detall, la vida i l'obra de Vives i Tutó, us convidem a llegir l'apunt biogràfic elaborat pel director del Museu-Arxiu de Llavaneres, Lluís Albertí, aquí(2) i també aquest document sobre El cardenal vist pels seus contemporanis.


La celebració

Per obrir els actes del trasllat de les despulles del cardenal s'ha convidat, precisament, fra Valentí Serra, que oferirà la conferència inaugural el proper divendres 26 de febrer, a la sala de plens de l'ajuntament. L'endemà dissabte 27 de febrer, les despulles s'exposaran a la sala de plens, de 17 a 20 hores. L'acte central de la celebració tindrà lloc diumenge 28 de febrer. A les 11 del matí, les restes es traslladaran des de l'ajuntament a l'Església parroquial, on es donarà pas a un ofici solemne presidit pel cardenal arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach. Tot seguit, a les 12.30 hores, al carrer natal del cardenal es convidarà tothom a una festa popular, amb ballada de sardanes amb la cobla Thermalenca.

De l'organització d'aquests actes, se n'ha encarregat una comissió integrada pel consistori, la parròquia, el Museu-Arxiu Vives i Tutó, la secció de Cultura d'El Casal de Llavaneres i familiars.

Informació relacionada
Inscripcions fins el 15 d'agost de 2010
El Museu-Arxiu Vives i Tutó organitza un viatge a Roma del 13 al 16 de maig
Solemnitat en els actes de trasllat de les despulles del cardenal Vives i Tutó a l'església parroquial
Diumenge, 28 de febrer de 2010
Amb ballada de sardanes
Diumenge, 28 de febrer de 2010
De l'Ajuntament a l'església parroquial
Divendres, 26 de febrer de 2010
A cŕrrec de Fra Valentí Serra de Manresa, arxiver dels caputxins de Catalunya
Diputació de Barcelona
^