X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 16.04.2010
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Avui diumenge 25, degustació popular de l'11a Festa del Pèsol
A les 12, al parc de Ca l'Alfaro
10a Festa del Pèsol. Cassola de pèsols ofegats de Llavaneres

Tot és a punt per a la celebració de l'11a Festa del Pèsol de Llavaneres, que es farà del 22 al 25 d'abril. La primera proposta arriba dijous 22, amb el sopar de gala. Al parc de Ca l'Alfaro, durant el cap de setmana es podrà comprar pèsol garrofal a la fira, gaudir de totes les activitats de lleure programades i, diumenge al matí, degustar els pèsols ofegats de Llavaneres.

Com sempre, els dies centrals de la celebració seran dissabte i diumenge, amb el parc de Ca l'Alfaro com a escenari, però des de dijous hi haurà activitats per anar fent boca. Paral·lelament, des del 2 d'abril s'està servint la Mostra Gastronòmica. Fins el 2 de maig, una quinzena de restaurants locals ofereixen els menús especials amb pèsols de Llavaneres.


Sopars, fira i degustació

La primera proposta és el 3r Sopar del Pèsol, que aquest any organitza el restaurant Vil·la Minerva i que té un preu de 50 euros per persona. En el decurs del sopar, es lliurarà la 4a distinció Pèsol d'Or. L'acte central de la festa serà, com sempre, la degustació popular de diumenge 25 d'abril al matí. Enguany, l'organització ha tornat a convidar, com a visitant d'honor, Floren Domezáin, productor del guisante de lágrima de Tudela (Navarra), que farà una xerrada diumenge 25 a les 11 hores.

Durant tot el cap de setmana, des de dissabte al matí fins diumenge al migdia, l'activitat se centrarà al parc de Ca l'Alfaro, on es tornaran a instal·lar, com l'any passat, els estands dels productors de pèsol garrofal de Llavaneres.

Humor, per al sopar de dissabte

La fira es completarà amb oferta gastronòmica complementària. Una altra de les cites que es tornarà a oferir als visitants és el sopar popular del pèsol, la nit de dissabte 24 d'abril, també al parc. Per amenitzar la vetllada, durant el sopar popular, s'ha programat l'actuació d'un humorista, Toni Cruz, que farà un monòleg. L'actuació serà a partir de les 22 h a Ca l'Alfaro.
 
A més, s'han programat un seguit d'activitats i de tallers infantils i una nova edició del Musicart, la mostra de música i art al carrer, que es farà al passeig de la Mare de Déu de Montserrat. Finalment, hi ha tres actuacions previstes, dissabte a la tarda:

HoraArtistaProposta
18.00 hCarlalbaMúsica moderna, amb guitarra i piano
19.00 hIl Putto MusicanteBarreja de música acústica i poesia
20.30 hDj DavidDeejay

Fora de concurs, s'oferirà un taller de maquillatge i fantasia, per a dissabte i diumenge a les 11.00 h, i diumenge al matí, es podrà contemplar la pintura de Victor Amela. Diumenge al matí, a les 11.30 hores, hi haurà en concert Jam Band.
 
Divendres 23 al matí hi haurà un taller de cuina, tot coincidint amb el mercat setmanal, en què hi participaran les escoles de Llavaneres.


Pèsol i coca de Llavaneres

Marca de garantia de qualitatL'Ajuntament ha editat unes etiquetes de la marca de garantia del pèsol garrofal, que a partir d'ara identificarà el pèsol conreat a Llavaneres. Els productors locals l'hauran d'utilitzar en l'envàs dels pèsols. A més, els establiments que comercialitzen pèsol de Llavaneres lluiran un distintiu oficial. La mateixa iniciativa s'aplicarà també a partir d'ara a la coca de Llavaneres, que és l'altre producte local amb marca de garantia de qualitat.

Informació relacionada
Caralba, una formació integrada per dues joves llavanerenques, obté el segon premi
Fotos de dissabte 24 d'abril al recinte firal del parc de Ca l'Alfaro
11a Festa del Pèsol: degustació popular, diumenge 25 d'abril, al parc de Ca l'Alfaro
Diumenge, 25 d'abril de 2010
Diumenge, 25 d'abril de 2010
Exposició i venda per part de productors de pèsol garrofal i comerciants
Diumenge, 25 d'abril de 2010
Trobada de música i art al carrer
Dissabte, 24 d'abril de 2010
Dissabte, 24 d'abril de 2010
Activitat infantil
Dissabte, 24 d'abril de 2010
Sensacions i iniciació a la marqueteria
Dissabte, 24 d'abril de 2010
Dissabte, 24 d'abril de 2010
Trobada de música i art al carrer
Dissabte, 24 d'abril de 2010
Exposició i venda per part de productors de pèsols i comerciants
Llavaneres celebra la diada de Sant Jordi en el marc de la Festa del Pèsol i convidant a visitar el nou parc de Can Rivière
Divendres, 23 d'abril de 2010
Divendres, 23 d'abril de 2010
Les fotos del 3r Sopar del Pèsol al restaurant Vil·la Minerva, dijous 22 d'abril: tret de sortida dels actes de l'11a Festa del Pèsol
Són un obsequi d'Horta Rabassa i l'Ajuntament els hi lliurarà demà en el tradicional esmorzar amb motiu de la Festa del Pèsol
Arrenca l'11a Mostra Gastronòmica del Pèsol de Llavaneres
Diputació de Barcelona
^