X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 26.05.2010
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres, zona "wi-fi"
Ajuntament i Guifi.net signen un conveni de col·laboració per consolidar el funcionament de la xarxa oberta d'internet al municipi
Signatura del conveni amb Guifi.net

L'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, i el president de la fundació Guifi.net, Ramon Roca, han signat avui un conveni de col·laboració per consolidar el projecte d'accés lliure a internet per a tots els veïns del municipi, després de gairebé un any en fase de proves.
Signatura del conveni amb Guifi.net

Com ja ha passat durant el període de proves, veïns i visitants poden accedir a la xarxa oberta Guifi.net, amb qualsevol dispositiu electrònic preparat per navegar per internet, des de dos punts del centre del municipi: la plaça de la Vila, on hi ha l'ajuntament, i el passeig de la Mare de Déu de Montserrat, on es troba l'altre edifici d'oficines municipals, Ca l'Alfaro. Amb vista a aquest estiu, a més, la previsió és ampliar aquests punts de connexió lliure a internet a un tercer espai: l'OAC de Sant Pere i la platja.

És el primer avantatge de la posada en marxa d'aquest projecte que, com ha destacat el president de la fundació Guifi.net, Ramon Roca, augmentarà notablement els nivells d'inclusió digital, sobretot entre els col·lectius amb menys recursos econòmics.

El segon gran avantatge és que els veïns que ho vulguin poden instal·lar-se una antena a casa seva i accedir a la xarxa oberta de l'Ajuntament, sense pagar cap quota, tal com ha destacat l'alcalde, Bernat Graupera. La inversió inicial pot ser d'uns 100 euros. "La diferència és que és un ús compartit d'ús de la xarxa i, per tant, s'aprofiten al màxim els recursos", ha explicat Roca. A la signatura del conveni, a la foto, també hi ha assistit l'enginyer de telecomunicacions llavanerenc Salvador Ramón, que ha assessorat el consistori en la posada en marxa del projecte.

Recordem que a l'agost de 2009, l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres va ser registrat oficialment per la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions com a operador de xarxes i serveis de comunicacions electròniques.

Informacions relacionades

Llavaneres impulsarà una xarxa d'accés a internet


Per a més informació, podeu accedir al portal guifi.net/llavaneres.

El rètol

Aquest és el rètol amb què l'Ajuntament ha senyalitzar els punts lliures d'accés a internet:

Zona wifi

Informació relacionada
S'acaba d'instal·lar una antena que permet que els banyistes es connectin a internet durant una hora
Entra en funcionament la nova connexió a la xarxa wi-fi per als barris de mar de Llavaneres
Campanya informativa fins al 31 de desembre: preneu nota dels horaris i informeu-vos-en
La Comissió del Mercat de les Telecomunicacions ha registrat el consistori com a operador de xarxes i serveis de comunicacions electròniques
Diputació de Barcelona
^