X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Catŕleg de trŕmits
Versió per imprimir
Catŕleg de trŕmits
CP01. Comunicació prčvia d'obres
  • Estan subjectes a comunicació prčvia tots els actes d'ús del sňl i de l'edificació que no estiguin sotmesos a llicčncia.

    En general estan sotmesos a comunicació prčvia els actes puntuals de manteniment de les edificacions i finques com els següents:

    1. Manteniment de les parts no edificables de les parcel·les i solars: neteja, desbrossament interior, enjardinament (excepte que es tracti de jardins protegits pels quals caldrŕ sol·licitar llicčncia d´obres menors), sempre i quan no suposin la destrucció de jardins existents, ni la tala d´arbres ni moviment de terres.

    2. Reparació puntual de trencaaigües, canalons i elements similars de façanes que no comportin cap altra intervenció a les façanes, excepte en els edificis inclosos en el catŕleg de béns protegits, pels quals caldrŕ sol·licitar llicčncia d'obres menors.

    3. Manteniment de les cobertes dels edificis: Reparació puntual de goteres o canvis de teules o enrajolats.

    4. Substitució i/o la col·locació de paviments, enrajolats, cel rasos, portes, sanitaris, marbres i mobles de cuina, ajudes de paleta per instal·lacions, pintura, així com les obres per mer ornament, conservació o reparació que es realitzin en l'interior dels habitatges o locals, en tots els casos, sempre que no es modifiquin els envans, els elements estructurals les façanes o els elements principals comuns de l´edifici. Es limita aquest tipus d´intervencions en aquest rčgim a un mŕxim de 300 m2.

    5. Manteniment i actualització de les instal·lacions: Substitucions d'instal·lacions existents (d'aigua, gas, electricitat, desguŕs i similars), sempre i quan no s´afectin parets estructurals. Instal·lació d'antenes, barbacoes, aparells d´aire condicionat i similars d´ús particular no comunitŕries ni relacionades amb activitats econňmiques, excepte quan siguin visibles des de la via pública, que són objecte de llicčncia.

    6. Tendals visibles des de la via pública.

  • COM INICIAR LA GESTIÓ

    Presencialment, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), plaça de la Vila, 1

    Telemàticament, podeu fer servir la sol·licitud de comunicació d'obres i adjuntar-hi la documentació a aportar.

    >AVÍS IMPORTANT: En cas que actuï en nom d'un tercer, simultàniament a la tramitació de qualsevol petició, ha de presentar aquest formulari, degudament complimentat, acompanyat dels documents identificatius de les persones i/o poders notarials que siguin necessaris: Ar01. Autorització de representació

  • DOCUMENTACIÓ A APORTAR

    - Qüestionari de sol·licitud de comunicació prèvia d’obres (model CP01). 

    - Declaració responsable de compromís de la gestió de residus en una instal·lació autoritzada (model AD02)

    - Ar01. Autorització de representació (si fos el cas).

    - Fotografies de l'estat actual de l'àmbit en què es pretén fer les actuacions.

    - En els casos que sigui procedent, documentació acreditativa de què es disposa de l'autorització que exigeix la legislació sectorial que sigui d'aplicació (carreteres, costes, ports, domini públic hidràulic, patrimoni, etc.).

    A més, en els casos especials que es descriuen a continuació, es requerirà:

    1. Actuacions que impliquin utilització privativa del domini públic:

    a. Sol·licitud d'autorització per ocupació de la via pública.

    2. Actuacions que impliquin la generació de residus de la construcció:

    a. Declaració responsable de la persona física o jurídica que es responsabilitza de dipositar els residus generats en un abocador o en mans d´un gestor autoritzat.

    3. En les obres que es determinen en l'apartat 4 del llistat d'obres, quan el tipus d'intervenció superi els 150 m2:

    a. Haver dipositat una fiança de 120 € per respondre de la correcta gestió dels residus generats per les obres.

    4. En la instal·lació d'aire condicionat:

    a. Documentació tècnica de l'aparell.
    b. Croquis o plànol, a escala adequada, on s'hi detallarà gràfica i numèricament tot allò que sigui necessari per deixar constància del lloc d'instal·lació que faciliti el seu examen i comprovació.

    5. En la instal·lació d'antenes i tendals:

    a. Croquis o plànol, a escala adequada, on s´hi detallarà gràfica i numèricament tot allò que sigui necessari per deixar constància del lloc d´instal·lació que faciliti el seu examen i comprovació.

    6. En la instal·lació de plaques fotovoltaiques:

           a. Full d'assumeix direcció de l'obra.

  • QUI HO POT DEMANAR
    Les persones i empreses que han de fer petites obres.
  • COST

    L'establert a les ordenances fiscals reguladores dels impostos i taxes.

    Ordenança núm. 03. Reguladora de l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

    Ordenança núm. 07. Llicències urbanístiques. La quota de la taxa és el resultat d’aplicar l’1,54 % a l’import del pressupost de l’obra sense impostos. Cal revisar l'ordenança per veure les excepcions.

    Els contribuents rebran directament de l’ORGT (Organisme de gestió tributària de la Diputació de Barcelona) les cartes de pagament per realitzar les liquidacions de l’ICIO i de la taxa urbanística un cop aportada i revisada la documentació exigida pel tràmit.

  • NORMATIVA RELACIONADA

    Ordenança municipal reguladora de llicències urbanístiques.

    Ordenances fiscals reguladores dels impostos i taxes.

    Normes urbanístiques de la Revisió-adaptació de les Normes subsidiàries de planejament.
     
    LLEI 3/2012, del 22 de febrer, de modificació del text refós de la Llei d'Urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2010, del 3 d'ago

  • RESPONSABLE DEL TRŔMIT

    Regidoria d'Urbanisme i Obres Públiques
    Plaça de la Vila, 1
    08392 Sant Andreu de Llavaneres
    937023625
    ajuntament@ajllavaneres.cat

  • OBSERVACIONS

    La comunicació prčvia no faculta en cap cas per exercir actuacions en contra de la legislació urbanística i el planejament vigent, ni podrŕ substituir la llicčncia d´obres menors quan aquesta sigui preceptiva d´acord amb l´Ordenança municipal reguladora de llicčncies urbanístiques.

    Sempre s'han de tramitar prčviament a la seva execució.

    Les obres no es realitzaran en cap cas en finques o edificacions catalogades, i no comportaran modificacions de l´ús, de l´estructura, de la distribució dels espais interiors o de l´aspecte de les façanes.

    Es recorda l'obligatorietat de llençar la runa en un abocador legalment autoritzat.

    Per poder executar els treballs de cŕrrega i descŕrrega de materials que puguin tenir incidčncia en la circulació, s'haurŕ d'avisar prčviament a la Policia Municipal i obtenir la seva autorització.

Diputació de Barcelona
^