X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 19.06.2012
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Xarxa "wi-fi" a Llavaneres

A Sant Andreu de Llavaneres hi ha diferents punts d'accés wi-fi, que permeten connectar-se a internet durant una hora. Us informem dels punts d'accés i de les característiques d'aquest servei.

PUNTS D'ACCÉS

• Plaça de la Vila
• Passeig Mare de Déu de Montserrat
• Parc de Ca l’Alfaro
• Casal de Joves
• Biblioteca Municipal
• Platja (nou)

La xarxa, anomenada guifi.net-Xarxa Oberta, té un ample de banda per usuari de 256 Kb de baixada i de 64 Kb de pujada. La connexió que permet la navegació web no té cap cost per a l'usuari i està limitada a 1 hora al dia per dispositiu. Passat aquest temps, la connexió es tanca automàticament.

QUÈ OFEREIX L’AJUNTAMENT

Tres repetidors de cobertura wi-fi anomenats 'supernodes' situats a l’edifici de l'Ajuntament de Llavaneres, la glorieta del Mirador (repetidor de TV) i l’Edifici Marinada.

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres es va sumar a Guifi.net per crear una xarxa ciutadana de telecomunicacions pública, lliure, oberta i neutral.

AVANTATGES D’ESTAR CONNECTAT A UN SUPERNODE (repetidor) DE GUIFI

1. Formar part i ampliar la xarxa de telecomunicacions Guifi.net.
2. A banda de l'adquisició, configuració i instal·lació de la nanostation (la teva antena per a rebre el senyal), el servei no té cap cost addicional o mensual. Formar part de Guifi.net és gratuït.
3. Podràs accedir a internet de forma gratuïta les 24 hores, però amb les limitacions que suposa l'autoprestació, mai comparables a un servei comercial tradicional:
– No hi ha finalitat comercial
– No hi ha cap garantia de subministrament
– No hi ha garantia d'ample de banda
– Estan restringides les descàrregues p2p (programes tipus Emule o Ares) i altres aplicacions.
– En principi es pot accedir a totes les webs excepte totes aquelles que incorporen contingut no apte per menors.
– La xarxa es basa en la utilització del domini públic radioelèctric a través de freqüències d’ús comú.

QUANT COSTA ESTAR CONNECTAT

És gratuït. No pagaràs cap quota de connexió, ni d’alta, ni mensual. Formar part de Guifi.net no té cap cost afegit a excepció de la compra de la teva antena i la seva configuració i instal·lació (si t’ho saps fer tu només pagaràs l'antena).

CAL SABER…

Cal recordar als veïns que lliurement es vulguin connectar a un dels supernodes de guifi instal·lats per l’Ajuntament, que:

1. Guifi.net no és un proveïdor d’internet, encara que es pugi accedir a Internet a través seu. En el nostre cas l’accés a Internet, basat en l’autoprestació, no es pot comparar mai a un accés comercial tradicional.
2. Si un dia no funcionen els supernodes no podrem reclamar a l’Ajuntament.
Ni Guifi.net ni Ajuntament garanteixen el funcionament o subministre.
3. L’Ajuntament s’encarregarà exclusivament del manteniment de l'equipament que ha instal·lat, mai de les antenes nanostations (o similar) instal·lades en els domicilis particulars.
4. Cada veí és responsable de l’adquisició, muntatge i manteniment de la seva antena nanostation o aparells similars.
5. No es garanteix cap ample de banda, que estarà condicionat en funció dels usuaris connectats en aquest moment.
6. En cas de mal ús de la connexió a Internet, l’Ajuntament podrà prendre les mesures oportunes que podran consistir en limitar considerablement la velocitat.
7. Hi ha dues opcions per instal·lar l’equip a casa: fer-ho un mateix seguint les tres passes que trobareu al web http://guifi.net/trespassos o contactar amb un instal·lador de la xarxa.

Informació relacionada
S'acaba d'instal·lar una antena que permet que els banyistes es connectin a internet durant una hora
Entra en funcionament la nova connexió a la xarxa wi-fi per als barris de mar de Llavaneres
Campanya informativa fins al 31 de desembre: preneu nota dels horaris i informeu-vos-en
Ajuntament i Guifi.net signen un conveni de col·laboració per consolidar el funcionament de la xarxa oberta d'internet al municipi
La Comissió del Mercat de les Telecomunicacions ha registrat el consistori com a operador de xarxes i serveis de comunicacions electròniques
Diputació de Barcelona
^