Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Culturals 2013 Centenari del Cardenal Vives i Tutó
Es fa aquest dijous 14 de febrer, la vigília del naixement del cardenal, i es completarà, divendres 15, amb un acte institucional d'obertura de la commemoració del centenari

Cardenal Vives i TutóEl Museu-Arxiu Vives i Tutó, amb el suport de l'Arxiu Provincial dels Caputxins i de la parròquia i l'Ajuntament de Llavaneres, ha elaborat un programa d'actes litúrgics, acadèmics, festius i culturals, per donar a conèixer la figura d'un català universal i llavanerenc il·lustre, Josep de Calassanç Vives i Tutó. El tret de sortida serà el 14 de febrer amb l'encesa de 4.000 espelmes al voltant del monument que Llavaneres dedica a la seva memòria, a l'entrada del poble. L'endemà, divendres 15 de febrer, arribarà el moment de l'acte acadèmic i institucional d'inici de l'Any del Cardenal. L'acte tindrà lloc a partir de les 20.30 hores, a l'església parroquial. Fra Valentí Serra de Manresa, arxiver dels caputxins de Catalunya i biògraf dels germans Vives i Tutó, parlarà de: "El cardenal Vives: escriptor i publicista".

Durant tot l'any 2013, Llavaneres i altres poblacions de Catalunya commemoraran el centenari del traspàs del cardenal Vives i Tutó (Sant Andreu de Llavaneres, 1854- Monte Porzio Roma, 1913).