Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Culturals 2013 16a Mostra de Teatre Dani Tàpias
Novetats en la setzena edició de la Mostra, que ofereix tres espectacles, entre el 27 d'abril i el 14 de juliol

La secció de teatre d'El Casal de Llavaneres va posar en marxa el 27 d'abril la 16a Mostra de Teatre Dani Tapias amb l'obra Perruqueria de senyores, una comèdia a càrrec del Centre Cultural de Montgat. Per endavant hi ha dues propostes més. La primera s'oferirà l'1 de juny i la protagonista serà la dansa, amb l'espectacle Hebe. El plat fort de la Mostra serà l'estrena d'El retaule del flautista, a càrrec de la companyia Inestable d'El Casal. Aquesta obra combina el teatre i el gènere del musical! Es representarà, en el marc de la Festa Major de la Minerva, el cap de setmana del 13 i el 14 de juliol, al parc de Ca l'Alfaro.

Dansa i teatre

Companyia Insomnes

La Mostra Dani Tàpias opta aquest any per la dansa per oferir una programació més variada als assistents. El proper 1 de juny,  a les 22 hores, a la sala polivalent d'El Casal de Llavaneres, proposen fer gaudir amb l'espectacle Hebe, a càrrec d'una companyia formada per dues ballarines de Mataró: Bàrbara Martín i Carla Pérez, INsomnes. Podeu conèixer-les aquí.

Hebe explica el viatge organitzat i absurd de dues criatures. Un cicle vital: néixer, viure i morir, que no s'adapta al seu desig de romandre sempre joves...


Teatre i musical

El retaule del flautista

La gran aposta d'aquest 2013 dins la Mostra de Teatre Dani Tapias és la representació d'El retaule del flautista a càrrec de prop d'una seixantena d'actors, actrius, músics i ballarins locals. Com en totes les estrenes de la companyia Inestable d'El Casal, s'oferiran dues úniques representacions: dissabte 13 de juliol, a la nit (22 h), i diumenge 14 de juliol, al vespre (20 h), al parc de Ca l'Alfaro.

El retaule del flautista és una farsa que parteix del conte clàssic del flautista d'Hamelín i que denuncia la situació política del tardofranquisme. En aquest context polític i amb aquesta obra s'inaugura el que es coneix com a teatre independent. Aquesta obra ja es va representar a Llavaneres l'any 1987 i aquest 2013 es tornarà a pujar a l'escenari amb alguns dels participants en aquella primera representació...

La companyia Inestable fa mesos que assagen sota la direcció de Jordi Roldós i Manel Llobet. De la direcció musical se n'encarrega José Antonio Cabo, director de l'Escola Municipal de Música de Llavaneres, i compten, a més, amb el suport per a la direcció coreogràfica de Núria i Xavi, professors de ball del Casal de la Gent Gran. 

Fotos de l'assaig:

Assaig: "El retaule del flautista"  Assaig: "El retaule del flautista"