Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Culturals 2013 Centenari del Cardenal Vives i Tutó
Llavaneres celebrarà solemnement els 100 anys de la mort del seu fill més il·lustre el proper 7 de setembre

Cardenal Vives i TutóL'any del Cardenal Vives i Tutó, que va arrencar al febrer, la nit de la vigília del naixement del caputxí llavanerenc, viurà el moment central el proper 7 de setembre, quan es compleixen 100 anys de la seva mort. A les 6 de la tarda, l'església parroquial de Llavaneres acollirà una missa solemne en sufragi del cardenal, presidida pel cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, acompanyat del ministre provincial dels caputxins, del rector de la parròquia i d'altres personalitats d'arreu del país. Tot seguit, la comitiva participarà en la inauguració de l’exposició El cardenal Vives i el seu temps, que mostrarà a Can Caralt la vida i l’obra del caputxí Josep de Calasanç Vives i Tutó. Els actes commemoratius començaran la vigília, el 6 de setembre, amb una espectacular encesa de 6.000 espelmes en el monument que Llavaneres dedica a la memòria del seu fill més il·lustre, el frare caputxí Josep de Calassanç Vives i Tuót.

Gran eclesiàstic català de renom i projecció internacional, va néixer a Llavaneres el 15 de febrer de 1854 i va morir el 7 de setembre de 1913 a Monte Porzio Catone, sent un influent cardenal del Vaticà. Amb la commemoració del centenari de la seba mort, Llavaneres vol reivindicar la figura del seu fill més il•lustre que, a més, es va caracteritzar sempre per la defensa de l’Església catalana. I més ara que Catalunya commemorarà el Tricentenari de l’11 de Setembre de 1714.


El 10 de novembre, al Palau de la Música
Camerart, l'Orquestra del Maresme, actuarà el proper 10 de novembre al Palau de la Música Catalana, tot un repte per aquesta formació, que enguany compleix 15 anys. Volen que la celebració, que s’inclou en el programa d’actes de l’Any del Cardenal, sigui una gran festa i han escollit una obra de gran envergadura, l'Stabat Mater de Dvořák, coincidint amb el 50è aniversari de la seva estrena a Espanya. Per tot plegat, l'orquestra, amb seu a Llavaneres, fa una crida per omplir el Palau de maresmencs. Per a més informació i reserves, podeu contactar amb Joan Devesa, a jdevesaf@hotmail.com o per telèfon al 676 925 322.