Diumenge, 19 de novembre

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Pancarta de portada
PortadaPortada - Salut PúblicaSalut PúblicaPortada - Salut Pública - La Infermera VirtualLa Infermera Virtual
La Infermera Virtual
Consells de salut

Aquest portal, adreįat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

(06/11/2017)

CastanyesSķn la base de l'alimentaciķ, la principal font energčtica. Grācies a la seva combustiķ, l'organisme pot obtenir l'energia per moure's, respirar, menjar, pensar, sentir; en definitiva, viure. Els hidrats de carboni es troben en gran quantitat en el regne vegetal, en els cereals, els llegums, els tubercles, les fruites i les hortalisses i, en quantitats menors, en el regne animal, en forma de glicogen, al fetge i a la musculatura. 

(23/10/2017)

Movilitat en la gent granMoure's és una activitat essencial de la vida de la persona. Ens ajuda a mantenir, entre altres coses, la forįa muscular i ōssia, un bon transit intestinal i una autoestima alta. Davant la presčncia de dificultats en la visiķ, auditives o la por a caure, valora la necessitat d'utilitzar ajudes tčcniques per caminar i per a la llar (bastķ, cadira de rodes, agafadors a la dutxa, etc.). L'actitud de la persona gran i la del cuidador és molt important per prevenir o minimitzar la immobilitat.

(09/10/2017)

ĀcarsSķn microorganismes que es troben a la pols i sķn els residus que generen els que poden provocar alˇlčrgia. Com que per desenvolupar-se necessiten foscor, humitat i temperatures cālides, alguns consells per combatre'ls sķn airejar l'habitaciķ i les mantes i rentar la roba del llit una vegada a la setmana amb aigua calenta (55 °C). 

(25/09/2017)

Meitat de Taronja La vitamina C es perd amb la cocciķ, per tant, ha de provenir d’aliments crus. Té un gran poder antioxidant que ajuda a prevenir l’envelliment celˇlular. Una manca de vitamina C pot provocar malalties com l’escorbut. La gran majoria de les fruites i verdures en contenen, perō en canvi és inexistent en els aliments d’origen animal. Si vols saber quins aliments sķn rics en vitamina C, consulta’ns.

(11/09/2017)

Ulleres i aletes de submarinisme Si tens pensat fer activitats al mar, et recomanem informar-te prčviament si hi ha espčcies marines perilloses i de les zones amb risc de lesions. Portar la protecciķ personal adequada a l'activitat que es vulgui fer, com una armilla salvavides per a la navegaciķ a vela, un vestit de neoprč, guants i ulleres per a activitats subaquātiques, etc. t'ajudarā a gaudir de manera segura. Si vols saber-ne més, consulta'ns! 

AJUNTAMENT
Plaįa de la Vila, 1
08392 Sant Andreu de Llavaneres
Tel. 937 023 600 - Fax 937 023 637