Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 20.02.2014
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Voluntariat per la llengua
Si parles català habitualment i disposes d'una estona per conversar amb una persona que el vol practicar... Fes-te voluntari per la llengua!

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat gairebé 80.000 parelles.

  • Voluntari - voluntària


És una persona major d'edat que habitualment parla català i vol dedicar 1 hora a la setmana a conversar en català amb una altra persona que l'està aprenent o té els coneixements bàsics i vol practicar-lo i parlar-lo amb més fluïdesa.

Recordeu que no són classes, que no cal que tingueu cap titulació. Tingueu present que sempre heu de parlar-li en català i que la persona que se us assignarà també us haurà de parlar en català.

  • Aprenent - aprenenta


És una persona que ja pot parlar català i vol practicar-lo, perdre la vergonya o adquirir fluïdesa per arribar a parlar-lo amb naturalitat.

Tingueu en compte que "Voluntariat per la llengua" no és un programa d'ensenyament ni una eina per substituir les classes de català. Tingueu present, també, que la llengua de la conversa ha de ser sempre el català.

  • Entitats

També pots participar-hi si:

- Ets una entitat que vol promoure i facilitar que les persones associades participin en el programa Voluntaris per la llengua

- Ets un establiment que vetlla per l'ús del català en l'atenció al públic i vol facilitar que persones que participen en el programa puguin practicar el català.


Inscriure's és molt senzill:

- Entra a www.vxl.cat

- Truca al 012

Diputació de Barcelona
^