Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àlbums de fotos Marcs Festes 2015 Festa Major de la Minerva 2015
El ball del gladiol, amb la Maravella, posa el punt i final de la festa major d'estiu, després de quatre dies intensos

Acomiadem La Minerva 2015‬ i ho fem recordant alguns dels moments més especials d'aquesta festa major. Envia'ns les teves fotos a llava.comunicacio@ajllavaneres.cat i les compartirem a través d'aquest àlbum. Aquí podeu escoltar l'entrevista de valoració amb el regidor de Cultura, Festes i Joventut, Xavier Noms.

El tradicional ball del gladiol amb l'Orquestra Maravella va posar ahir el punt i final ala Festa Major de la Minerva 2015. A la tarda, l'orquestra havia tornat a omplir el parc de Ca l'Alfaro en el tradicional concert de gala, mentre al parc de Sant Pere, les famílies ballaven i cantaven. Un dels moments més emotius d'aquesta festa major es va viure dissabte 18 de juliol, amb la presentació del nou gegantó Sisquillo, amb motiu del 30è aniversari dels gegants de Llavaneres i en homenatge a un home molt estimat al poble, Francisco Albuicet. La celebració de les Barraques Joves, una altra de les novetats, també es tanca amb un balanç molt positiu. Unes 800 persones s'hi van donar cita, divendres al vespre, per escoltar Miquel del Roig, Cesk Freixas, los Bonobos i Los ignorantes. Entre les cites més multitudinàries, com sempre, els focs articificials a la platja, precidits de la cantada d'havaneres i el rom cremat.  A més, els castells han tornat a la plaça de la Vila, gràcies als Capgrossos de Mataró, que van provar dos castells de nou per fer-los properament a les Santes. També han estat quatre dies intensos de fira d'atraccions i també d'artesania, i avui els firaires celebren el Dia de l'Infant amb descomptes per als nens i nenes. També hi ha hagut festa de l'escuma i inflables a la piscina, així com activitats esportives, entre d'altres la pedalada i el campionat de golf.
 

Pòrtic de la festa major

Llavaneres va viure, els dies 11 i 12 de juliol, un primer cap de setmana de la Minerva 2015. La primera proposta va arribar de la mà del Festival Poesia i + que va fer pujar, dimecres 8 de juliol, a l'escenari dels jardins de Can Caralt a Àlvar Roda. A més del teatre amb la Inestable d'El Casal, que va aconseguir fer el ple en les dues sessions, dissabte a la nit i diumenge al vespre, ha estat el cap de setmana de la trobada de puntaires. 175 artesanes es van donar cita, diumenge 12 de juliol, al parc de Ca l'Alfaro en la 23a edició de la festa. Com és tradició, es va reconèixer a la puntaire més gran, que ha tornat a ser Núria de la Vega, de 93 anys i d'Esplugues de Llobregat, i a la més jove, en aquest cas la llavanerenca Núria Pujadó, de 49 anys. Diumenge també va ser el dia del Mulla't, trobareu tota la informació aquí. També hi ha hagut actuació d'Esperit de Joventut i campionat de Botifarra amb els Amics de Can Perich.