X
Telèfon per a situacions de vulnerabilitat
La Minerva 2020
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 05.10.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
vespaasiatica
Època clau per la detecció de la vespa asiàtica
L'Ajuntament continua demanant la col·laboració ciutadana per la localització d'aquesta espècie invasora amb l'objectiu d'evitar la construcció de més nius després de l'hivern

La campanya de detecció de la vespa asiàtica a Llavaneres arriba a un moment clau. D’aquí a 2-3 setmanes hi haurà una dispersió de totes les reines de cada niu, fet habitual en aquesta època de l’any. Per aquest motiu, el regidor de Medi Ambient, Jordi Roldós, ha explicat que “aquesta és una bona ocasió perquè els ciutadans i ciutadanes informin a l’Ajuntamentsi localitzen un niu d’aquesta espècie. És molt important aquesta detecció ja que les reines que sobrevisquin aquest hivern construiran un nou niu a la primavera”. Així doncs, s'aconsella continuar revisant les canaleres, voladissos de teulades, edificis, parcel·les, garatges i porxos, per així poder detectar si hi ha algun niu i, en cas afirmatiu, contactar amb l’Ajuntament a través del telèfon 93 702 36 00 (Ext. 2674).

El regidor ha recordat que l’objectiu "no és espantar la ciutadania ni fer desaparèixer la vespa asiàtica, sinó controlar-la per una qüestió de seguretat i, alhora, protegir la biodiversitat”.

L’Ajuntament agraeixla bona predisposició de la població en aquesta campanya i anima tots els llavanerencs i llavanerenques a seguir amb aquest control i la comunicació constant amb el consistori. “Gràcies a la col·laboració de la població, els 4 nius localitzats a Llavaneres aquest estiu van poder ser eliminats”, explica Roldós.

Característiques de la vespa asiàtica

Aquesta vespa és l'única d'Europa que presenta un color castany fosc. El cap és negre, la cara groc-ataronjada i les puntes de les potes són castanyes. El tòrax és negre envellutat i els segments abdominals són de color castany rivetejat amb una fina franja groga. La mida de les obreres és de 3 centímetres de llargària i les reines poden assolir els 4,5 centímetres.

Aquesta espècie fa dos tipus de niu, un de més petit habitualment en construccions humanes i un altre de molt més gran de fins a 60 centímetres de diàmetre, habitualment en arbres de fulla caduca. Les vespes asiàtiques també s’alimenten d’abelles.

Més informació de la vespa asiàtica en el següent document:

vespasiatica

vespasiatica

Fitxer: Informacio_vespa_velutina_2018.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 6
Mida: 617,84 kB

Diputació de Barcelona
^