X
Estat d'alarma: Covid-19.
Ca l'Alfaro
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.04.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres es dota de crèdit per fer front a les emergències socials i econòmiques
Ahir al vespre es va celebrar, per mitjans telemàtics, el primer ple des de la declaració de l'estat d'alarma per la Covid-19

El ple de l'Ajuntament de Llavaneres va aprovar, inicialment, una modificació de crèdit per fer front a les necessitats socials i econòmiques derivades de la crisi sanitària del coronavirus, dotada amb 288.368,4 euros. Hi van votar a favor, a més d'Esquerra, al govern, el PSC i el PP; i s'hi van abstenir la resta de grups de l'oposició, Junts per Llavaneres, Ciutadans i Movem Llavaneres. La sessió es va fer dimarts 28 d'abril, al vespre, per mitjans telemàtics, va ser el primer ple des de la declaració de l'estat d'alarma i es va poder seguir pel canal de YouTube de l'Ajuntament i per Ràdio Llavaneres. El podeu recuperar, aquí.

La modificació de crèdit 3/2020 aprovada inicialment neix de la necessitat d'eliminar despeses previstes que, donada l'actual crisi sanitària, no es portaran a terme, per donar respostes a la gent del poble. En el ple d'ahir, els regidors de govern van detallar les rebaixes econòmiques aplicades a les seves àrees.

Amb aquests diners, l'Ajuntament de Llavaneres impulsarà un pla d'ajut per a empreses i comerços, que es dotarà inicialment amb 100.000 euros -que detallarem properament- i convocarà un seguit de plans d'ocupació per contractar persones afectades per la crisi econòmica derivada de l'impacte de la Covid-19 al municipi. Es tracta d'ajudar aquestes persones, ara en una situació de vulnerabilitat, a accedir al mercat laboral.

Aquestes són les noves partides derivades de la modificació de crèdit (se'n pot veure el detall de les baixes i les altes pressupostàries en la documentació adjunta):

  • Pla de contingència: 49.930,96 €. Aquests diners podran ser utilitzats per pagar despeses encara avui imprevistes.
  • Pla d'ajut a empreses i comerços: 100.000 €. Properament anunciarem els detalls de la convocatòria.
  • Altres subministraments: 2.000 €
  • Plans d'ocupació: 136.437,44 €. A aquests diners destinats a la contractació de plans d'ocupació, s'hi han d'afegir 76.000 euros provinents dels plans d'ocupació impulsats per la Diputació de Barcelona. La dotació final de 212.437,44 euros permetrà contractar parcialment un màxim de 20 persones.
Finalment, segons avança el regidor d'Hisenda, Albert Sala, el govern podrà disposar properament d'un màxim d'1.400.000 euros per ajudes directes en matèria de Benestar Social.

Documentació

Memòria del regidor d'Hisenda

Quadre pressupostari


Ple municipal telemàtic de 28 d'abril de 2020

Diputació de Barcelona
^