X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 23.07.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Plàtans tractament
L'Ajuntament aplicarà un tractament fitosanitari als plàtans de Llavaneres
L'actuació es farà el pròxim dimarts 28 de juliol al vespre

L'Ajuntament de Llavaneres aplicarà un tractament fitosanitari al plàtans del municipi. Aquesta actuació, que es durà a terme la nit de dimarts 28 de juliol, es fa amb l'objectiu de controlar la plaga del tigre del plàtan, un insecte que tot i no ser perjudicial pot causar algunes molèsties entre els veïns.

La Regidoria de Medi Ambient informa que el pròxim dimarts 28 de juliol, des de les 22 hores fins a les 6 del matí de dimecres, durà a terme un tractament fitosanitari als plàtans de Llavaneres amb l'objectiu de controlar la plaga del tigre del plàtan.

Amb aquest tractament, per al qual no s'utilitzaran productes agressius, es vol controlar la plaga d'aquest insecte, que si bé no està tenint una afectació important sobre els arbres, comença a provocar molèsties a alguns veïns del municipi.

L'actuació anirà a càrrec de l'empresa Alemany Fitosanitaris i afectarà els arbres del passeig de la Mare de Déu de Montserrat, el passeig Mare de Déu de Lourdes, la plaça de la Vila, la plaça de l'Església i el carrer de Clòsens. A més, tot i que el producte emprat és el sabó fosfòric i té un grau de toxicitat mínim, el consistori recomana seguir aquests consells:

   1. No passar per sota de la maquinària quan treballi ni per sota arbres fins que s'assequi el producte.
   2. Tancar portes i finestres.
   3. No deixar aigua ni menjar ni a les mascotes a la terrassa o al jardí.

Les tasques es faran en horari nocturn amb la voluntat de generar les mínimes molèsties possibles entre els veïns. L'Ajuntament agraeix la comprensió per part de la ciutadania en el desenvolupament d'aquestes tasques preventives, necessàries per al bon estat de salut de les persones i de l'arbrat municipal.

Diputació de Barcelona
^