X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 20.11.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Segona onada de Covid-19: pla de reobertura

L'Ajuntament de Llavaneres està treballant per implementar al municipi el pla de reobertura anunciat per a les properes setmanes per part del govern de la Generalitat de Catalunya: el primer tram entra en vigor dilluns 23 de novembre. Repassem les novetats.

HOSTELERIA, RESTAURACIÓ I HOTELS

  • Terrasses

Es reobren, tot garantint una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Horari: de 6 a 18 h i, de 18 a 21.30 h, exclusivament per a sopars.

  • Interiors

Es reobren amb el 30% de l’aforament amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Horari: de 6 a 18 h i de 18 h a 21.30 hores, exclusivament per a sopars.

  • Ventilació

En els locals o edificis que disposen només de ventilació natural mitjançant finestres i portes, cal procurar que aquestes estiguin obertes el màxim d’hores possibles, i especialment en els espais més concorreguts i en espais compartits.

Cal ventilar els espais prèviament, durant i després de la seva ocupació.

Per tal que la ventilació sigui efectiva, convé provocar fluxos d’aire entre finestres o entre portes i finestres, obrint finestres o portes que es trobin oposades entre sí per tal que corri l’aire, aconseguint una ventilació creuada, de forma que facin un escombrat de l’aire interior i es renovi amb l’aire exterior. Cal evitar, però els corrents d’aire que no estiguin associats a la ventilació i evitar també que es produeixin corrents d’aire de zones amb presència de casos possibles o probables de Covid-19 cap a zones lliures de Covid-19.

Com a criteri general, és recomanable mantenir les instal·lacions interiors ventilades, mantenint permanentment les finestres i portes obertes, sempre que es pugui.

Cal cercar l’equilibri entre la ventilació i el confort tèrmic i acústic. Per això, quan no sigui factible mantenir les finestres i/o portes obertes, cal fer-ho durant el màxim de temps possible i el màxim nombre de vegades.

En els locals on no hi hagi ventilació natural, hauran de fer servir els climatitzadors amb la màxima aportació possible d'aire exterior.

Quan es facin servir ventiladors  cal que el flux d’aire generat no es dirigeixi cap a les persones i s’utilitzi a la menor velocitat possible, per generar menys turbulències.

Trobareu la informació actualitzada, aquí.

COMERÇ

  • 30% de l’aforament en petit comerç de menys de 800 m2 i mercats no sedentaris.
  • També poden obrir els establiments que presten serveis que impliquen contacte físic proper (inclosos perruqueries i centres d’estètica), amb sistema de cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis.

CULTURA

  • La Biblioteca municipal manté el servei de préstec. Més informació, aquí.
  • El Museu manté les portes obertes, amb un aforament del 33%.
  • La Festa Major de Sant Andreu 2020 es farà íntegrament en format telemàtic. Més informació a ajllavaneres.cat/santandreu20
  • Es recupera l'activitat formativa a les entitats, tot complint les mesures d'aforament i distància, amb grups de màxim 6 alumnes per aula.

JOVENTUT

  • Es recupera l'activitat de lleure infantil i juvenil presencial. Aquesta mesura afecta l'AE l'Esclat, que en espais tancats podrà fer reunions de fins a 6 persones.

ESPORTS

  • Reobertura dels equipaments esportius municipals tancats amb un aforament del 30%, fins a les 21.30 hores com a hora màxima. Pel que fa als equipaments esportius a l'aire lliure l'aforament màxim és del 50%.
  • Recuperació de les activitats esportives a l'aire lliure amb un màxim de 6 persones (inclou l'entrenador), excepte l'esport federat.

VIA PÚBLICA

  • Es mantenen oberts fins a les 20 hores els parcs municipals (Sant Pere, Joaquim Passi, Sunsi Móra i Ca l'Alfaro). El parc de Can Rivière (es va tancar per evitar l'ús dels aparells de gimnàstica) es reobre al públic.
  • Es manté el reforç per al tancament al trànsit del carrer de Munt, per evitar l'aglomeració de persones i vehicles. Les feines de càrrega i descàrrega es podran fer fins a les 11 hores; diumenge, el carrer estarà tancat al trànsit, a excepció dels usuaris d'aparcaments privats.
  • Es manté la prohibició de passejar gossos pel carrer de Munt.

EDUCACIÓ

  • Es recupera l'activitat presencial a l'Escola Municipal de Música amb grups de fins a 6 alumnes.
  • Les activitats extraescolars presencials de fora dels centres educatius es recuperen fins a un màxim de 6 alumnes per aula.
  • Les sessions de la logopeda i de la psicòloga municipals recuperaran la presencialitat a partir de la setmana del 23 de novembre (es notificarà als usuaris personalment).

COMERÇ

  • Es manté el mercat setmanal dels divendres amb una reducció de l'ocupació i amb les corresponents mesures de seguretat i distància entre parades.
  • Límit d'aforament a l'interior dels comerços del 30%.

TRANSPORT PÚBLIC

  • Es manté la freqüencia de pas i les rutes dels autobusos que cobreixen el municipi.

MOBILITAT

  • Estan permesos els desplaçaments per treball en ruta però no sortides i entrades del municipi durant el cap de setmana per a la realització de compres.
  • La Policia Local vetllarà pel compliment de les restriccions de mobilitat durant els caps de setmana, entre divendres a les 6 del matí i dilluns a les 6 del matí.
  • Es manté el toc de queda nocturn, de 22 a 6 hores.

Pla de reobertura

Informació relacionada
Els propers dies tindrà lloc l'activació de la xarxa mòbil de nova generació a Sant Andreu de Llavaneres
A partir de divendres 4 de juny es flexibilitzen algunes mesures per contenir la covid-19
El Procicat també proposa que les trobades puguin ser de 10 persones
Les noves mesures de restricció s'allarguen fins al 25 d'abril
Si encara no heu rebut la primera dosi, contacteu amb el CAP de Llavaneres
La resolució tindrà efecte fins al 29 de març
Afecten les activitats extraescolars, l'esport i el comerç
S'aplicaran a partir de dilluns 22 de febrer i tindran una vigència de 7 dies
S'amplien les franges per als esmorzars i dinars en establiments de restauració
S'allarguen les mesures per aturar la tercera onada de Covid-19
A causa de les noves restriccions per aturar el tercer brot de covid-19
El govern de la Generalitat anuncia "un pas enrere" per fer front al rebrot de la Covid-19
La Policia Local va aixecar deu actes per no respectar el toc de queda nocturn, dues per saltar-se el confinament, una per no dur mascareta i una altra per consumir beguda a la via pública
S'amplia el toc de queda per a les nits del 24 i el 31 de desembre i per a la nit de Reis
La Policia Local va aixecar set actes per saltar-se el confinament i quatre per tinença d'estupefaents i va obrir un atestat judicial per conduir sense permís
L'activitat presencial se suspèn a partir de divendres 30 d'octubre com a mesura per frenar la Covid-19
La resta d'activitats se suspenen a causa del segon brot de Covid-19
El govern català concreta les restriccions d'aquest nou Estat d'Alarma
Diputació de Barcelona
^